Folkistul Ovidiu Mihailescu pregateste cateva surprize cu ocazia lansarii celui de-al doilea album al sau, intitulat Cipilica, informeaza MHO. Mircea Baniciu, Mircea Vintila, Marius Batu, Alina Manole si Tapinarii vor participa la spectacolul care va avea loc pe 15 mai, in Silver Church, de la ora 18:00.

Albumul Cipilica reprezinta unul dintre cele mai ample materiale discografice de autor lansate in ultima perioada. 18 piese cu tonalitati mai blande fata de linia de compozitie cu care artistul deja ne-a obisnuit, o lirica de dragoste neconventionala, printre care se strecoara si cateva piese de satira sociala, pentru cei care inca nu s-au resemnat inca.

Spectacolul de lansare va include momente speciale cu invitati si mai speciali din lumea folkului: Mircea Baniciu, Mircea Vintila, Marius Batu, Alina Manole Tapinarii, iar alaturi de Ovidiu Mihailescu vor canta in diferite formule muzicale George Baicea, Adrian Cristescu, Sorin Zamfir si Titus Constantin.

Costul unui bilet de intrare este de 20 ron. Primii 100 de spectatori care vor veni la lansare vor primi cadou din partea artistului cate o cipilica.

Un eveniment MHO sustinut de Jurnalul National, HotNews.ro, Librariile Carturesti, Radio Romania Actualitati, Radio Bucuresti, Radio3net, Port.ro, Sapteseri.ro, Muzicabuna.ro, Inconcert.ro, ODS Optical Disc Solution si Silver Church.

Ovidiu Mihailescu a debutat in anii ’80 in Cenaclul Voua si “a fost remarcat” la Festivalul Om Bun. Dupa anul 2000 a revenit in muzica folk din dorinta de a se darui acestei miscari muzicale. In 2004, impreuna cu Eugen Avram, a demarat proiectul Zona de Mijloc, menit sa promoveze generatia de mijloc a folkului, o generatie care din cauza “dezordinii sociale” din anii ‘90 a ramas in umbra.

Din 2005, "Zona" s-a transformat in Gashkademia de folk, o grupare deschisa oricarei generatii si menita sa promoveze folkul in rindul tinerilor. Concertele Gashkademiei din Bucuresti au ramas o constanta la Casa Eliad, Big Mamoo, Club A, Clubul Spice sau Crossroads 100 si au scos la lumina artisti ca Alina Manole, Jul Baldovin, Marius Matache.

In 2007 a lansat albumul Cowboy-ul Nelu, un material cu tenta parodica, sociala, cu mesaj orientat impotriva prostului-gust si valorilor indoielnice.

Ovidiu Mihailescu este si poet, avand publicate doua volume de poezii: “Aici sunt Anii Dvs” (2004) si "Cartea celor 7 Mari” (2008).

Vezi aici site-ul artistului.