Trupa Ulytau din Kazahstan va canta pe 5 iulie la Romexpo, in cadrul festivalului B'ESTFEST AFTERSHOCK, informeaza organizatorii. In aceeasi zi vor mai urca pe scena formatiile Holyhell, Thunderstorm, Trooper, Nexus si Manowar.

Ulytau s-a infiintat in 2001 si s-a facut cunoscuta printr-un melanj de ritmuri muzicale traditionale si sound-uri occidentale, impregnat de influenta unor compozitori clasici precum Bach, Vivaldi sau Paganini.

Trupa este compusa din Erzhan Alimbetov (dombra - instrument traditional cu doua corzi, specific Kazahstanului), Max Kichigin (chitara) si Nurgaysha Sadvakasova (vioara). Celor trei li se adauga Roman Adonin (clape), Evgeny Sizov (bas) si Igor Djavad-Zade (tobe).

"Ulytau" se traduce prin sintagma ''muntele inalt''. Recomandata chiar de Joey DeMaio, liderul Manowar, Ulytau se va afla anul acesta pentru prima data la Bucuresti, pe 5 iulie.

Vezi aici site-ul oficial al trupei si pagina de myspace.

Biletele sunt valabile pentru o zi de festival, doar ziua pentru care sunt cumparate (''Ziua Zero'', zilele 2, 3 sau 4 iulie) si sunt disponibile pe www.myticket.ro si in magazinele Diverta. Pretul unui bilet este de 110 lei, pana la data de 1 aprilie; 130 lei in perioada 2 aprilie - 30 iunie; 150 lei pe durata festivalului si la intrare.

Abonamentele de trei zile, valabile pentru 2, 3 si 4 iulie, costa 270 lei, iar biletele pentru B'ESTFEST AFTERSHOCK sunt disponibile in doua categorii de pret, in functie de pozitia fata de scena: 100 lei si 150 lei (Zona A, din fata scenei). Dupa epuizarea celor 5000 de abonamente pentru zilele de 2, 3 si 4 iulie puse in vanzare initial, numarul acestora a fost suplimentat cu inca 1000.

Programul festivalului: The Killers, Patrice, Snails si White Lies (1 iulie - ''Ziua Zero''), Motorhead, Ayo, Moby, Polarkreis 18, Grimus si Les Elephants Bizarres (2 iulie), Franz Ferdinand, Orbital, Klaxons, Alternosfera, AB4, Gabriella Cilmi (3 iulie), Persona, The Ting Tings, Carlos Santana, The Charlatans, Gravity Co, Looptroop Rockers si The MOOod (4 iulie), Ulytau, Trooper, Thunderstorm, Nexus, Manowar si Holyhell (5 iulie - "Aftershock").