Formatia de metal progresiv Adagio va sustine un show in Brasov, pe data de 23 Mai 2009, informeaza bangyourbrain.com. Trupa isi va promova in Romania cel mai nou album, intitulat Archangels in Black. In deschidere vor canta NeXus si Celest.

Concertul va avea loc in Clubul Suburban, Bd. 15 Noiembrie, nr. 86, cu incepere de la ora 19:30. Biletele costa 45 de lei pana pe 20 aprilie, 50 de lei dupa aceasta data si 55 de lei la intrare si pot fi gasite in reteaua Eventim si magazinele Germanos din toata tara.

Adagio este o trupa de metal progresiv si a fost infiintata in Montpellier, Franta, in 2001. Albumul de debut, Sanctus Ignis, a primit note excelente in numeroase reviste de specialitate (5K/5 în Kerrang, 9/10 în Rock Hard Magazine). Anchangels in Black este al patrulea material de studio al trupei, dupa Underworld si Dominate, si prezinta o combinatie de progressive, power si symphonic.

Vezi aici site-ul oficial Adagio si pagina de myspace.

In deschiderea concertului va canta formatia de metal progresiv Celest din Brasov. Celest sunt prezenti aproape in formula originala, din trupa lipsind bateristul Radu Bucura: Horatiu Bodocan - chitara guitars; Florin Daniel Musat - bas; Sebastian Iliescu - clape; Septimiu Harsan - tobe. Celest se vor prezenta la concert cu un set de piese noi la care lucreaza in momentul de fata pentru a fi imprimate pe un nou album de studio.

Vezi aici pagina de myspace a trupei.

O alta surpriza in cadrul acestui eveniment este prezenta trupei NeXus din Bucuresti, care de asemenea va fi prezenta in Brasov cu un nou solist vocal si un set de piese noi care, dupa spusele lor, se afla inca in lucru, urmand a face materialul unui nou album ce va aparea in cel mai scurt timp.

NeXus a luat nastere in 2003. Trupa a lansat in 2005 primul EP, Call From Grace, urmat un an mai tarziu de un nou material, intitulat I.

In ultimii ani, NeXuS a sustinut concerte in toata tara, iar anul 2007 a adus prima iesire in afara granitelor, in Viena, unde trupa a sustinut doua concerte in cadrul Festivalului Sampling Bucharest. De la metalul melodic soft pe care l-au abordat la inceput, NeXuS s-a reorientat catre un sound mai dur, cu influente power, thrash si progressive.

Trupa va fi prezenta in Brasov cu un nou solist vocal si un set de piese noi care, dupa spusele lor, se afla inca in lucru, urmand a face materialul unui album ce va aparea in cel mai scurt timp. Formatia va canta si in cadrul B'ESTFEST AFTERSHOCK, pe 5 iulie, la Romexpo.

Vezi aici site-ul oficial al trupei si pagina de myspace.