Casele memoriale aflate in subordinea Muzeului Municipiului Bucuresti vor putea fi vizitate gratuit duminica, cu ocazia implinirii a 550 de ani de atestare documentara a orasului Bucuresti, informeaza institutia, potrivit Mediafax.

In fiecare an, pe data de 10 mai, intrarea si ghidajul sunt gratuite pentru Palatul Voievodal Curtea Veche, Muzeul Theodor Aman, Muzeul C.I. si C.C. Nottara, Colectia Ligia si Pompiliu Macovei, Muzeul Maria si Dr. George Severeanu, Muzeul Victor Babes, Muzeul Frederic si Cecilia Cutesc Storck si Observatorul Astronomic, intre orele 10.00 si 18.00.

Cu aceasta ocazie, fiecare coordonator de muzeu va prezenta publicului opera reprezentativa pentru fiecare dintre casele memoriale - la Palatul Voievodal va fi prezentata istoria Curtii Domnesti si a personalitatii domnitorului Vlad Tepes, la Muzeul C.I. si C.C. Nottara va fi prezentata activitatea si personalitatea actorului C.I. Nottara, la Muzeul Victor Babes va fi prezentata activitatea stiintifica-medicala a savantului, la Muzeul Theodor Aman vor fi prezentate cele trei sali de expozitie care au fost redeschise dupa restaurarea si reabilitarea cladirii, la Muzeul Frederic si Cecilia Cutesc Storck va fi prezentata activitatea familiei Storck, la Colectia Ligia si Pompiliu Macovei va fi prezentata personalitatea Ligiei Macovei.

De asemenea, evenimentul este marcat si prin activitati culturale specifice fiecarei case memoriale. Astfel, anul acesta, Muzeul C.I. si C.C. Nottara va gazdui, de la ora 11.00, un recital al pianistului Misa Simionov si al tenorului George Dragomir.

La Palatul Voievodal Curtea Veche va fi organizat un targ in aer liber, la Colectia Ligia si Pompiliu Macovei va fi organizat un targ al anticarilor, iar la Observatorul Astronomic va fi prezentat, din ora in ora, un spectacol de planetarium.

Acest proiect este menit sa familiarizeze publicul cu patrimoniul caselor memoriale.