Joi, 7 mai, clubul The Silver Church din Bucuresti a fost gazda unei noi editii UnderLondon Fest. Haunts, A-lix, Les Elephants Bizarres si The Mono Jacks au sustinut un maraton brit-indie-rock, urmat de un afterparty electro cu DJ Miss Enemy.

Trupa britanica Haunts abordeaza un stil descris ca "noir rock”, o combinatie de punk, new wave, dance, progressive rock, indie si britpop. Membrii Haunts - Banks (voce, chitara, sintetizator), Alex Woodcock (chitara), Gareth Grover (tobe) si Mitch Mitchener (bas) - isi caracterizeaza insa stilul ca fiind un simplu “new wave”.

In aprilie 2007, Haunts s-a alaturat cunoscutei formatii galeze Lostprophets intr-un concert sold-out din Londra, iar in septembrie acelasi an si-a facut debutul oficial pe piata muzicala odata cu lansarea pe vinil a single-ului "Low Slung City Skyline”, intr-o editie limitata de doar 500 de exemplare. Piesa a castigat primul loc la concursul “Fresh Meat”, organizat de BBC Radio 1, Haunts devenind tot mai prezenta in playlisturile canalelor de muzica din UK.

La scurt timp de la debut, membrii trupei au pornit intr-un turneu inclus in circuitul concertelor NME, alaturi de trupa indie rock Boy Kill Boy. In vara lui 2008 au urmat alte aparitii la festivalurile precum Download, T in the Park, Boardmasters si Reading Festival, in prezent trupa aflandu-se in turneu alaturi de White Lies si Eagles of Death Metal.

A-lix este o trupa formata in 2005, in Barcelona, din Lorena (voce, chitara) si Vincent (chitara, voce). A-lix si-a construit identitatea pe parcursul unui turneu de aproape doi ani, care i-a dus din nordul Poloniei pana in tarile Americii de Sud. Dupa reintoarcerea in Barcelona, A-lix a inceput pregatirile pentru albumul de debut, "Never Grow”, un material care avea sa-i impresioneze nu doar pe fani, ci si pe majoritatea oamenilor de radio care au descris muzica celor doi drept un inedit amestec de "stiluri, energie si entuziasm, toate intr-un mix de retro-pop-electro punk”. Dupa o serie de cantari sustinute in Marea Britanie, A-lix se pozitioneaza pe locul 2 intr-un clasament al celor mai bune concerte live din UK ale anului 2008, dupa un show exploziv, sustinut in Glasgow.

The Mono Jacks este noul proiect al lui Doru Trascau, vocalistul trupei AB4. Incadrati in curentul indie rock si influentati de un un nume celebru, Interpol, baietii de la The Mono Jacks au afisat in concertele sustinute pana acum un sound inchegat, pasaje elegante, o prestatie live puternica si armonioasa, interpretand piese precum "When I was gone”, "Push The pedal” si "Maria”. Alaturi de Doru, din componenta actuala a trupei mai fac parte Florin Vasile (chitara), Andrei Filip (bass) si Dorian Cazacu (toba).

Les Elephants Bizarres sunt Stefan (voce si chitara), Catalin (chitara si backing-vocals), Mihai (bas si backing vocals), Nae (sintetizator) si Claudiu (tobe). Trupa a fost infiintata in 2007 si propune un sound indie-altenativ puternic marcat de influente punk. Dupa cateva cantari in cluburile bucurestene, cei cinci au reusit sa atraga atentia prin reprezentatiile live. In scurt timp, Les Elephants Bizarres au devenit una dintre cele mai solicitate trupe pentru concertele de club din tara.

Evenimentele UnderLondon au intrat in cel de-al patrulea an de existenta, devenind una dintre principalele atractii ale peisajului muzical alternativ din Romania.