Una dintre cele mai influente trupe ale muzicii underground a ultimelor decenii, The Legendary Pink Dots, ajunge in sfarsit si in Romania, dupa 30 de ani de activitate; grupul va sustine doua concerte in clubul Control din Bucuresti, pe 20 si 21 mai.

Infiintata in 1980, in Anglia, de catre Edward Ka-spel si Phil “The Silverman” Knight, trupa se stabileste in Olanda la mijlocul anilor ’80. Sound-ul grupului a fost descris de-a lungul timpului ca un amalgam de rock psihedelic, industrial, synth-pop si avant-garde. Desi sunt foarte greu de categorisit, cei de la Legendary Pink Dots au fost adesea comparati cu Pink Floyd sau Can.

In cei aproape 30 de ani de cariera, trupa a scos peste 40 de albume. Pe deasupra, componentii ei au mai scos peste 40 de albume solo, au format diferite proiecte paralele (The Tear Garden fiind cel mai cunoscut exemplu) si au colaborat cu alte trupe-cult, precum Current ’93 sau Nurse with Wound.

In concertul de la Bucuresti, formatia isi promoveaza noul album, “Plutonium Blonde”. Componenta actuala a grupului este: Edward Ka-spel (voce, keyboards, gadgets), Phil “The Silverman” Knight (keyboards, electronic devices, gadgets), Niels Van Hoorn (saxofon, flaut, clarinet si alte instrumente de suflat), Martijn De Kleer (chitara, bass, banjo, vioara, percutie, gadgets).

Ineditul primei prezente The Legendary Pink Dots in Romania sta in faptul ca se va intinde pe doua zile. Astfel, miercuri 20 mai vor avea loc concertele solo ale Lui Edward Ka-spel si “The Silverman”, urmate de un show The Legendary Pink Dots de 30 de minute. Concertul propriu-zis The Legendary Pink Dots va avea loc joi, 21 mai.

Ambele evenimente vor incepe la ora 21. La cel de miercuri, intrarea va costa 20 RON, iar la cel de joi, 45 RON. Biletele se achizitioneaza in serile evenimentelor, la intrarea in Control. Clubul se afla pe Strada Academiei nr.19 (intrarea prin Pasajul Victoria, dinspre Facultatea de Arhitectura).