Tudor Chirila organizeaza primul turneu de mentorship al unui lider de generatie. Proiectul se va desfasura pe parcursul anului 2009 in 20 de licee din Bucuresti, informeaza managementul artistului. In cadrul intalnirilor, Tudor le va vorbi liceenilor despre cum pot descoperi ce vor sa faca in viata si, mai ales, despre alegerea carierei in cunostinta de cauza. Campania sta sub sloganul Descopera ce-ti place.

Turneul va avea loc in 20 dintre liceele Capitalei: 5 in luna mai si 15 in toamna. In perioada 19 – 27 mai, Tudor se va intalni cu elevii din Liceul Teoretic Ion Neculce (19 mai), Liceul Teoretic Al.I.Cuza (21 mai), Liceul George Cosbuc (25 mai), Colegiul National Ion Creanga (26 mai) si Colegiul National Gheorghe Lazar (27 mai).

In cadrul intalnirilor, Tudor le va vorbi liceenilor despre cum pot descoperi ce vor sa faca in viata si, mai ales, despre alegerea carierei in cunostinta de cauza. Aceasta pentru ca, in functie de optiunea fiecaruia, munca poate insemna o condamnare pe viata sau o viata fara frustrari.

Nu-i invidiati pe oamenii cu bani. Nu va faceti modele din baietii de bani gata, din baietii de oras. Dupa treizeci si noua de ani le va ramane doar o lista lunga de femei. Or trofeele astea sunt trecatoare. Cand imbatranesti si trofeul tau va fi o baba. Dupa asta vine singuratatea. Voi aveti sansa sa lasati ceva in urma voastra. Banii nu sunt Calea. Priviti unde ne-a adus setea de bani.

Tudor Chirila

Dovada a faptului ca tinerii au nevoie de repere solide sta Scrisoarea catre liceeni publicata de Tudor Chirila pe blogul sau, prin care le aminteste elevilor ca superficialitatea poate fi depasita doar prin cunoastere si bun-simt. Scrisoarea a generat multe reactii: peste 200 de bloggeri si unele dintre cele mai importante cotidiene au preluat textul, mii de tineri si-au trimis link-uri pe msessenger sau pe mail.

Intalnirile din licee vor fi dublate si de un studiu psihologic care urmareste sa identifice gradul de incredere al elevilor in ei insisi, cat si modelele pe care le admira. Rezultatele vor fi puse la dispozitia Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti in vederea dezvoltarii unor programe educationale.

Turneul in licee va culmina cu un concert Vama la Sala Palatului. Participantii la intalniri se vor bucura de acces gratuit, avand ocazia sa-l vada pe Tudor Chirila "la locul sau de munca".

Chirila in licee este un proiect despre exercitarea optiunii initiat de Tudor Chirila, realizat cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti si al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

Chirila in licee. Spot radio