Rainbow Arabia va oferi o seara "tribal-psihedelica" vineri, 22 mai, in clubul Control din Capitala. Duminica, 24 mai, localul va mai gazdui show-ul plin de energie al francezilor de la Joy/Disaster. Ambele evenimente incep la ora 21:00 si costa 20 ron.

Rainbow Arabia, adica Tiffany Preston (voce, percutie, chitara) si Danny Preston (clape, beat-uri), canta vineri, 22 mai, in clubul Control.

Cuplul de muzicieni provine din Los Angeles si imbina un sound de dans electro-acustic, plin de intonatii est-europene, cu structura si energia muzicii punk.

Cei doi folosesc un set de sintetizatoare libaneze, drum-machine-uri, linii de chitara serpuitoare, percutie live si o voce ce aminteste de perioada de forta Siouxsie and the Banshees. EP-ul de debut al trupei a fost lansat in Marea Britanie, in toamna lui 2008.

In deschidere va canta trupa romaneasca Brum Conspiracy (experimental / nu-Jazz / IDM), iar de partea de visuals se va ocupa Cinty.

Vezi aici site-ul trupei Rainbow Arabia si pagina de myspace.

Francezii de la Joy/Disaster vor sustine si ei un concert in clubul Control duminica (24 mai). Joy/Disaster sunt Nicolas Rohr (voce, chitari), Franz Mac Gray (bass) si David L’Hullier (percutie). Formata in 2005 in Franta, trupa a scos in anul imediat urmator primul album, intitulat J.D., dupa care a urmat imediat albumul Paranoia. In 2008, Joy/Disaster a lansat E.P.-ul The Light.

Sound-ul trupei este un amestec de post-punk specific anilor ’80 si rock alternativ/indie modern. Dupa cum se poate vedea si din numele trupei, Joy/Disaster se revendica de la Joy Division. De altfel, singurul cover facut de trupa este dupa piesa Decades a celor de la Joy Division.

Formatia se inscrie in valul foarte la moda de reinterpretare a sonoritatilor anilor ’80 in cheie modern­a. Joy/Disaster au fost in special remarcati pentru show-urile lor pline de forta si energie.

Concertul din Control este al treilea si ultimul din turneul trupei in Romania, dupa Timisoara (22 mai) si Cluj (23 mai). In deschidere va canta trupa Vaduva Bob.

Vezisite-ul oficialsi pagina de myspace a trupei Joy/Disaster.

Clubul Control se afla pe Strada Academiei, nr. 19 (intrarea prin Pasajul Victoria, dinspre Facultatea de Arhitectura).