Fest'Asia, singurul festival de film asiatic din centrul si estul Europei, se va desfasura in perioada 19-28 iunie, la Cinema Scala din Capitala. Sub sloganul A Totally Different Experience for The Eye, Fest’Asia revine in peisajul cultural bucurestean cu peste 40 de filme, informeaza organizatorii.

Unul dintre highlight-urile celei de-a patra editii a Fest’Asia este proiectia lungmetrajelor din seria Ochiul/Gin gway/The Eye, trilogia horror a fratilor Oxide si Danny Pang, produsa in Hong Kong si Tailanda. Cele trei filme-cult (Gin Gway (2002), Gin Gway 2 (2004), Gin Gway 10, produs in 2005) au obtinut premii la festivaluri importante ale genului, precum Saptamana Filmului Fantastic de la Malaga, Festivalurile de Film Fantastic de la Uppsala sau Koln, fiind prezentate in proiectii speciale la Cannes, Rotterdam sau Toronto.

Cele peste 40 de filme ale festivalului provin atat din tari asiatice cu traditie in cinematografie (Coreea de Sud, Japonia, China), cat si din Malaezia, Tailanda sau chiar Coreea de Nord.

Urmand traditia primelor trei editii, Fest’Asia programeaza patru sectiuni show-case: Panorama (lungmetraje recente), Trilogia (programand cele trei filme din seria Ochiul), Anim’Asia (filme asiatice de animatie) si Short’Asia (peste 20 de scurtmetraje recente). Pe langa filme, publicul festivalului va putea sa se familiarizeze cu spiritul asiatic la barul cu produse specifice Asiei care va fi amenajat in holul Cinema Scala, decorat, si el, intr-o maniera tipic asiatica.

Fest’Asia este organizat de Asociatia Culturala Estenest si de Ogilvy Group.

Abonamentele si pass-urile pentru 10 proiectii au fost puse deja in vanzare in reteaua Bilet.ro, la preturile de 100, respectiv 50 RON fiecare, urmand ca biletele pentru o singura proiectie sa fie puse in vanzare o data cu definitivarea si anuntarea programului proiectiilor.