Peste 40 de colectionari din toata tara au participat la Targul de Antichitati Taranesti desfasurat in perioada 23-24 mai, la Muzeul Taranului Roman. Pe parcursul celor doua zile, bucurestenii au putut admira sute de obiecte vechi, de colectie: covoare traditionale, stergare, roti de tors lana, schiuri din lemn, darace pentru scarmanat lana, inul sau canepa, foale, ceasuri de buzunar, furci de lemn, lampi, felinare, juguri, opinci.

Au fost mai fost expuse in cadrul targului: costume populare, cruci, pristolnice, vase de ceramica si lut, fiare de calcat din podul bunicii, linguroaie, donite, vase de bucatarie, putineie, vartelnite si alte instrumente de prelucrat lana, candelabre din lemn, rasnite din alama, sobe vechi, dulapuri din lemn crestat si pictat, lazi de zestre, cufere, mese, scaune, blidare, felinare, ceasuri, vase din alama, jucarii lucrate manual.

"Ne dorim, pe de o parte, sa prezentam o imagine vie a ceea ce a insemnat gospodaria taraneasca in ansamblul ei, la un moment istoric dat, iar pe de alta parte, sa salvam obiectele de la uitare, degradare si sa le reintroducem intr-un circuit al civilizatiei contemporane", au declarat organizatorii.