Finlandezii de la Amorphis se intorc in Romania pentru a-si promova albumul Skyforger, informeaza ARTmania. Concertul va fi gazduit de Hala de Muzica din Bucuresti pe 29 octombrie 2009. Amorphis a mai concertat in 2006 la ARTmania Festival din Sibiu si la Romexpo in 2008, alaturi de Haggard.

Trupa Amorphis a fost infiintata in 1990, in Helsinki. Axata initial pe un death metal curat, formatia a evoluat si spre alte genuri muzicale.

Trupa finlandeza si-a lansat primul album, The Karelian Isthmus, in 1993. De atunci, Amorphis a mai scos pe piata opt albume, trecand prin mai multe genuri, de la death si doom metal, pana la modern rock.

Skyforger este un album epic, impresionant si solemn asemenea poemului din care s-a inspirat. Amorphis a atins acum noi inaltimi, pentru ei cerul nu este limita, ci doar inceputul unei noi calatori.

Terrorizer UK

Discografie:The Karelian Isthmus (1993), Tales From The Thousand Lakes (1994), Elegy (1996), Tuonela (1999), Am Universum (2001), Far From The Sun (2003), Eclipse (2006), Silent Waters (2007), Skyforger (2009).

In prezent, trupa este compusa din Tomi Joutsen (voce), Tomi Koivusaari (chitara), Esa Holopainen (chitara), Niclas Etelävuori (bas), Santeri Kallio (clape), Jan Rechberger (tobe).

La inceputul lui 2008, Eclipse si Silent Waters au fost premiate cu discul de aur in Finlanda, in cadrul Finnish Metal Expo din Helsinki.

"Skyforger este puternic si omogen. Fara nici o indoiala este cel mai muzical disc inregistrat pana acum. Skyforger prezinta o tema coerenta, deci continuam liniile albumului precedent", a declarat chitaristul Esa Holopainen despre materialul care va fi promovat si in Romania in toamna acestui an.

Biletele, in valoare de 85 RON in avans si 95 RON in seara evenimentului, sunt disponibile in reţaua magazinelor Diverta ş Germanos, online pe ticketpoint.ro, myticket.ro si eventim.ro. Evenimentul este organizat de Future Production.

Vezi aici site-ul oficial al trupei si pagina de myspace.