Laura Popoviciu isi situeaza creatiile la limita dintre normalitate si devianta. Pentru aceasta, artista se foloseste de prelucrarea elementelor specifice camasii de forta, gulere si maneci supradimensionate, cordoane tubulare, dar si de asocierea unor materiale contrastante ca textura. Colectia Folie jolie, Jolie folie a fost prezentata in cadrul Festivalului de Moda Pasarela 2009, eveniment desfasurat in perioada 27-31 mai, in Bucuresti.

Laura Popoviciu este studenta in ultimul an la Universitatea de Arte Decorative si Design “Ion Andreescu”, Cluj-Napoca, specializare Design Vestimentar. Colectia propusa in cadrul Festivalului Pasarela 2009 doreste sa patrunda in zona de granita dintre normal si anormal si sa realizeze o impacare intre acesti poli, pornind de la intrebarea "Ce inseamna sa fii normal?".

Vestimentatia foloseste elemente specifice camasii de forta: manecile sunt prelungite sau incrucisate, majoritatea gulerelor si manecilor sunt supradimensionate, eventual prevazute cu diverse cordoane tubulare, exista chiar si sacouri cu inchidere asimetrica, in timp ce suprafetele matlasate (captusite cu un material mai gros, de care e fixat pe intreaga suprafata prin cusaturi care scot in relief un model) urmaresc sa imite peretii capitonati.

Colectia combina elemente variate din matase, bumbac, fas, doc satinat, gabardina (stofa fina de lana cu legatura diagonala, care prezinta dungi paralele inclinate pe ambele parti), sacouri din satin negru, cu pantalonii cigarette, dar esentiala in demersul artistic este prezenta latexului, fie el negru, gri sau alb mat. Astfel, se reuseste asocierea unor materiale contrastante ca textura.

"Limita dintre normal si anormal e uneori atat de subtila, incat e foarte greu de distins. Tocmai aceasta zona de granita (accesarea acestui spatiu tabu, supus oprobriului public) a fost pretextul colectiei mele, care deschide posibilitatea unei convergente normalitate-deviatie", declara Laura Popoviciu pentru fashionbeauty.ro.

"Un astfel de demers conceptual tradus in vestimentatie a implicat prelucrarea creativa a elementelor specifice camasii de forta si spatiului aferent acesteia, fara a altera insa functionalitatea hainei."

Colectia Folie jolie, Jolie folie a fost prezentata vineri, 29 mai, la Institutul Francez, in cadrul concursului Espoir Mode. Evenimentul a fost inclus in a doua editie a Festivalului de Moda Bucarest Paris Pasarela, care se desfasoara in Capitala in perioada 27-31 mai 2009.