Cea de-a doua editie a Festivalului International al Teatrului de Strada le-a adus bucurestenilor parade alegorice, instalatii suspendate, concerte in aer liber, dansuri cu elemente de acrobatie si efecte pirotehnice. B-FIT in the Street! s-a desfasurat in centrul Capitalei, in perioada 28 - 31 mai. Printre cele mai interesante personaje ale festivalului s-au numarat papusile-gigant Rosa Luna, Mephisto, TimTao, Mario, Panto si Djezel, dar si Salvador, o marioneta de 11 metri.

Dupa succesul de anul trecut, ArCub a "populat" din nou centrul Bucurestiului, vreme de patru zile, cu importante companii de teatru de strada. Trupe din Franta, Spania, Italia, Germania, Argentina si Romania au transformat inima Capitalei intr-un spatiu artistic, aducand cu ele masinarii miraculoase, papusi gigant si personaje captivante.

Trupele prezente in cadrul festivalului au fost: Malabar, Kitonb Project, Els Comediants, Voala, Antagon, Carros de Foc, Provisional Danza, Geants du Sud, Le Caramantran, La Tal, Maravilla, L’Excuse, Teatre NU, Les Cubitenistes, Les Enjoliveurs, Le Funambule, precum si Teatrul Masca si XtREme.

B-FIT in the Street! a inclus atat spectacole fixe, cat si mobile. Pe langa spectacolele fixe desfasurate pe Esplanada TNB, Piata Constitutiei, Piata George Enescu, Parcul Coltea, Parcul Unirii si Parcul Cismigiu, bucurestenii s-au putut delecta si cu mici reprezentatii mobile care au strabatut strazile Capitalei in fiecare zi de festival.

Compania Antagon a prezentat show-ul Time Out, propunand o pauza, o evadare din nesiguranta si caracterul violent al secolului nostru, oprind masina timpului.

Time Out este un spectacol pe tema actuala a timpului: imagini din trecut si din prezent se impletesc intr-o noua viziune, aceea a unui viitor mai bun. Lupta dintre constrangere si eliberare, dintre magie si realitate, este ilustrata cu ajutorul expresiilor corporale, a miscarilor pe catalige, a proiectiilor, a muzicii live, a efectelor pirotehnice precum si a elementelor de dans japonez Bhuto.

In cadrul spectacolului se impletesc perfect muzica, improvizatia, acrobatiile si dansul. Astfel, compania Antagon indeamna la escapism prin intermediul artei.

Trupa Provizional Danza a prezentat Bucurestenilor Calle 4, un spectacol coregrafic atipic, in care dansatori profesionisti folosesc apa si gestul ca mijloace de exprimare. Companie de dans urmareste sa dezvaluie realitatea constienta si inconstienta prin spectacole interactive, pline de tensiune, sexualitate si suspans.

Compania Carros de Foc a adus in Piata Unirii mai multe personaje gigant. Salvador - o marioneta de 11 m, alaturi de calul Real si calaretul sau au indemnat publicul spre Piata Constitutiei, intr-o calatorie plina de surprize.

Carros de Foc este o companie de teatru de strada care produce spectacole de mari dimensiuni, de cele mai multe ori implicand care alegorice sau marionete uriase. Scopul acestor creatii este de a surprinde publicul si de a-l purta, cu ajutorul povestilor, intr-o lume magica.

Compania argentiniana Voala a prezentat in Piata Constitutiei productia cu acelasi nume. Un spectacol de acrobatie aeriana care ofera o inedita combinatie de miscari corporale si tehnologie ultramoderna, in cadrul unui concept artistic de mare impact vizual. Acompaniati de o muzica originala, acesti artisti ai aerului deseneaza cu trupurile lor imagini de neuitat.

Voala este un grup de artisti angajati in arta vizuala experimentala, care folosesc cerul drept scena. Pentru o caracterizare fidela, spectacolele lor pot fi comparate cu sky-divingul sau cu baletul acvatic al inotului sincron. Trupa este condusa de celebrul Roberto Strada, profesor de arte vizuale, care activeaza de peste 15 ani in domeniu. Roberto este un artist polivalent, multipremiat, de formatie sculptor/scenograf, autor a nenumarate sculpturi, instalatii, interventii urbane, scenografii ale unor spectacole de circ, hapenning-uri.

Spectacolul Carillon - Zborul timpului oferit de compania Kitonb Project este un proiect de teatru urban tridimensional, care se desfasoara intre cer si pamant. Design-ul ingenios pune in valoare o scenografie impresionanta, acrobati suspendati, muzica, lumini.

Un paralelipiped metalic de mari dimensiuni, strabatut de 600 m de fire elastice, devine un mecanism suprarealist care ilustreaza pe rand anotimpurile, interpretate ca sinteza divina, impreuna cu o poetica a varstelor lumii. Compania are la baza ideea de teatru extrem in cautarea conditiilor limita.

Compania de teatru Malabar a prezentat, pe traseul Piata Unirii - Piata Constitutiei, parada si spectacolul Odiseea Saltimbancilor. Un periplu epic in care se regasesc personaje si momente din Odiseea lui Homer, intr-o viziune extravaganta a celebrei calatorii initiatice. Drumul lui Ulise este reinterpretat de un grup de artisti indrazneti. Show-ul, structurat in doua parti, cuprinde o parada exploziva si un spectacol fix plin de imagini sugestive, momente de circ, muzica si efecte speciale.

Compania Malabar a fost infiintata in 1981 pe coasta Mediteranei, scaldata de culturile din Catalonia si Languedoc. Malabar prezinta spectacole urbane intr-o continua miscare, avand ca prioritate interactiunea cu publicul.

Trupa Els Comediants a prezentat in Piata Constitutiei o parada spectaculoasa si un show impresionant: Demonii. Aceasta creatie interdisciplinara pune in valoare spatiul in care se desfasoara, printr-o combinatie inedita de muzica, dans, masti si efecte pirotehnice. Este vorba de un show cu flacari si artificii, in care personajele invadeaza orasul raspandind lumina si muzica. Coloana sonora imbina ritmuri inspirate din folclorul antic, cu accente de "flamenco” si "bulerias”, intr-o partitura moderna.

Els Comediants au o experienta de peste 30 de ani, in care compania a dezvoltat proiecte culturale ce implica arta in toate formele ei: arta plastica, cinema, televiziune, artele spectacolului. Dintre toate productiile lor, Demonii a devenit reper, fiind jucat constant in toata lumea incepand cu anul 1981.

Compania XtREme a un spectacol de dans acrobatic la inaltime pe un decor de animatii. Pe fatada Universitatii de Arhitectura, trupa XtREme a prezentat Vertical, un show unic in peisajul romanesc. Dorel Mois si echipa au dansat pe verticala, pe exteriorul Universitatii de Arhitectura, suspendati la 12 metri. De asemenea, fatada cladirii (partea dinspre Teatrul National Bucuresti) a devenit ecran pentru o proiectie de animatie realizata de Marilena Oprescu si Sorin Olexiuc.

La granita dintre sport si arte - dans, muzica, teatru, XtREme imbina acrobatia cu spectaculoase miscari coregrafice. XtREme este un grup format si instruit de Dorel Mois (medalii de aur la Campionate Europene si Mondiale de Gimnastica Aerobica; colaborare cu Debra Brown, coregrafa la renumitul Cirque du Soleil).