Gradinita si scoala Little London organizeaza, in perioada 1 iulie – 28 august 2009, Scoala de Vara la sediul din Pipera. Reprezentantii gradinitei spun ca au cate un echipaj potrivit pentru fiecare copil, mare sau mic, artist sau sportiv, timid sau salbatic, roman sau strain. Little London vine anul acesta cu un format bazat pe “sports, arts & smart play”, care presupune o multime de activitati si surprize pentru copiii care se alatura echipajelor Scolii de Vara.

Membrii echipajelor pot sa fie orice copii de la 2 la 14 ani, atat cei inregistrati la Little London, cat si cei care doresc sa participe doar la activitatile de vara.

“La Scoala de Vara Little London, programele de vacanta sunt concepute special pentru fiecare echipaj (grupa de varsta). Ne jucam, exploram, construim, modelam, invatam si ne distram prin activitati creative (Tehnici de pictura, Art & Craft, Modelaj, etc.), prin activitati sportive (ore de tenis, inot si sport cu profesori de specialitate) si prin activitati educative amuzante”, declara Fabiola Hosu, Director educational Little London.

Scoala de Vara Little London e o scoala internationala cu participanti de nationalitati multiple; de aceea, copilul poate sa invete despre alte culturi si sa exerseze limba engleza aici, acasa, in Bucuresti, sub supravegherea profesorilor romani sau vorbitori nativ de engleza.

Pentru copiii de varsta scolara, poate exista si un program special sub coordonarea directoarei scolii generale Little London, Laura Savescu: “Elevii nostri si cei veniti de la alte institiutii vor putea sa participe la activitati prin care sa isi mentina nivelul de cunostinte dobandite in timpul anului scolar si sa rezolve temele de vacanta sub indrumarea cadrelor de la scoala noastra. Ponderea acestor activitati va fi limitata astfel incat sa se pastreze atmosfera de vacanta specifica scolii de vara”.

Pentru scoala de Vara exista 2 pachete standard: o saptamana (5 zile) si o luna (4 saptamani), cu program 9 – 14.00 sau 9 – 17.00, in functie de optiunile parintilor.

Intreg proiectul Little London a fost gandit in asa fel incat sa ofere o varietate de spatii largi unde copiii isi pot consuma energia prin activitati sportive, dezvolta creativitatea si dobandi tot felul de cunostinte utile si amuzante (nu se stie niciodata cand iti prinde bine, de exemplu, sa stii faci o pluta sau sa inveti sa te camuflezi!): “Beneficiem de un spatiu de 4000 de mp. cu doua cladiri multifunctionale, mult spatiu verde, teren de tenis, piscina cu apa incalzita, sala de sport. Va invitam sa dati o raita prin gradini interioare, locuri de joaca amenajate, zone special dedicate activitatilor educative in aer liber ca: challenge zone, cortul indian, laboratorul de arta, poarta misterelor, zona de “murdarire”, etc”. ne spune Fabiola Hosu.

Gradinita si scoala primara Little London este o institutie de invatamant autorizata de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului din Romania.

In anul 2004 s-a deschis langa Piata Victoriei primul sediu al gradinitei Little London care functioneaza in baza principiilor din curricula prescolara britanica, predarea facandu-se in limba engleza. Din 2007, Little London functioneaza intr-un spatiu generos si bine organizat din Pipera, unde s-a deschis si scoala generala care imbina programa romaneasca si britanica. Locatia din Pipera gazduieste pe timpul vacantei (iulie si august) Scoala de Vara Little London, care ofera zilnic activitati sportive, creative si educative amuzante.