Trupa Act, declarata "cea mai buna trupa rock din Romania" in cadrul competitiei Global Battle of the Bands, va concerta pe 24 iunie, in clubul Downstairs din Capitala, cu incepere de la ora 21:00, informeaza managementul trupei. Alaturi de cei de la Act va mai urca pe scena formatia Highlight Kenosis, reprezentanta Romaniei la Balkan Rock Zone.

Highlight Kenosis a fost infiintata anul trecut si, asa cum indica si numele, vor sa aduca lumina in zona metalului progresiv si sa schimbe mentalitatea conform careia "sa fii dark este singura modalitate de a fi cool".

La prima prezenta pe o scena in afara Romaniei, Highlight Kenosis a cucerit inimile spectatorilor prezenti in Piata Velbajd din centrul orasului Kyustendil. Sunet de calitate, lumini, proiectie de visuals-uri si alte efecte de scena au contribut la realizarea unui spectacol deosebit.

Highlight Kenosis a reprezentat Romania la Balkan Rock Zone, Bulgaria. Formatia a cantat pe 9 mai, de Ziua Europei, ca principala trupa a serii, in fata a peste 2000 de spectatori.

HK este compusa din Matei Damian-Ulmu (chitara), Oana Maria Stoica (voce), Dragos Serbanescu (bas), John Ciurea (tobe). Termenul "Kenosis" provine din limba greaca si se refera la golirea de orgoliul propriu si la trufie, pentru a deveni receptivi in intregime la puritate, la simplitatea inocentei copilariei si la divina Intelepciune ("Sofia").

Primul album al trupei se numeste I found myself in You. Vezi aici site-ul trupei si pagina lor de myspace.

Dupa explozia de forta de la “Guitars, Bikes, Tattoos” si “Transilvania Tattoo Expo”, formatia ACT va invita la un preludiu al viitorului turneu national. Piesele de referinta de pe albumul Exact vor fi urmate de piese din Motorhead, Pantera si multe altele.

Situata in zona rock, combinand subgenurile metal si alternativ, Act prezinta un puternic mesaj politic si social. Discul contine 12 piese (11 in limba romana si varianta in limba engleza a primei piese), care vor fi promovate printr-un turneu national incepand cu primele luni ale anului 2009.

Trupa Act a luat fiinta in anul 1997 si a cantat, timp de un an, in formula George Costinescu (bas/voce), George Patranoiu (chitara/ voce), Gusti Costinescu (tobe), Costica Sandu (solist vocal). Vreme de 10 ani, instrumentistii formatiei au activat in diverse trupe cunoscute pe scena muzicala romaneasca. George Patranoiu a ajuns sa faca parte din Taxi, fratii George si Gusti Costinescu au devenit sectia ritmica a formatiei Quartz, iar Costica Sandu vocea trupei Harap-Alb. In cadrul acestor formatii, ei au obtinut premii precum "Cel mai bun album rock al anului", "Cel mai bun vocalist de rock", "Cea mai buna sectie ritmica din Romania", "Cel mai bun chitarist de rock".

La finalul anului 2006 s-a hotarat "resuscitarea" grupului, iar melodiile Zgomot mult pentru nimic si Oamenii-nisip, aparute pe demo-ul Oamenii-nisip, au deschis calea catre albumul Exact, lansat catre sfarsitul lui 2008.

Mai multe informatii se gasesc pe pagina de myspace a trupei.

Cum se ajunge la Downstairs: venind dinspre Stefan cel Mare, pe Calea Floreasca, dupa complexul Prestige, faceti prima la stanga si apoi inca o data prima la stanga prin tunelul intunecat. Downstairs este imediat pe partea stanga.