Canadienii se pot mandri cu Celine Dion. Americanii - cu Aretha Franklin si Tina Turner. Romanii au toate astea la un loc, sub numele de Paula Seling. Miercuri, 10 iunie, clubul Silver Church din Capitala a gazduit lansarea celui mai nou material al Paulei, intitulat Culeg vise, dublat de o varianta in limba engleza: Believe.

Seara a inceput cu o Paula Seling care isi marturisea emotiile. Nimic din ce avea sa urmeze nu avea sa dovedeasca insa acest lucru, caci Paula a cantat fara greseala, vreme de o ora si 40 de minute. A inceput singura, la pian, interpretand "cantecul cel mai sugestiv pentru mine in acest moment": Cine poate spune.

"Este o seara foarte importanta pentru mine, pentru ca este prima oara in viata mea si in cariera mea cand va dedic un album pe care l-am compus in totalitate", a spus Paula.

Cu ajutor din partea colegilor ei (Madalina, Anuca, Dan Pirici, Marian Georgescu, Radu Bucura-Seling si Andrei Tudor), artista a cantat piese de pe albumul Culeg vise (Vreau sa cred - "un cantec drag mie", Ochii tai- piesa care beneficiaza si de un videoclip, Tu nu vezi - "reprezinta o foarte mare disperare", Acolo sus - pentru ca "atunci cand in lumea aceasta exista un lucru peste care trebuie sa trecem, exista intotdeauna cineva acolo sus, care are grija de noi", Culeg vise - da si titlul albumului, Eu fara tine - "de dragoste, surprise!", Zburator - "o piesa mai visatoare decat toate" si Promit - "primul cantec pe care l-am compus in toata cariera mea"), dar si de pe Believe (Get Up Now - "don't let anybody tell you what to do - that's a shame", Hey You - "un cantec un pic mai dificil", care a avut "nevoie" de prezenta lui Victor Solomon la chitara, precum si Believe - piesa care da titlul discului in limba engleza).

Au fost oferite publicului si piesele "de rezistenta" ale Paulei, precum: Trurli, Clopote albe, clopote negre, Trebuie sa dansezi, dar mai ales doua cantece preluate de la Nicu Alifantis, versuri Nichita Stanescu: Ce bine ca esti - prezentata intr-o versiune usor "jazzy" - si Ploaie in luna lui Marte.

"Aceste cantece m-au determinat sa invat tot ce inseamna munca in studio, orchestratii, programele care se ocupa cu inregistrari, care se ocupa cu instrumente virtuale, toate programele in care se inregistreaza, deci a fost o munca foarte grea, in care, inregistrand si lucrand, am si urmat o scoala. De aia a durat aproape sase ani. Si a mai durat sase ani pentru ca acest album nu contine patru piese si cinci remixuri sau ma stiu eu ce, contine 17 piese x 2, pe care, repet, le-am lucrat doar eu. N-am avut o echipa in spate. Nu ca nu as fi avut la cine sa apelez, insa albumul asta e atat de personal... si fiind primul album de acest gen, am vrut sa fac tot pe el, sa ma reprezinte in totalitate", spunea Paula cu o saptamana inainte de concert.

Setlist

1. Cine poate spune

2. Culeg vise

3. Vreau sa cred

4. Ochii tai

5. Believe

6. Tu nu vezi

7. Acolo sus

8. Get Up Now

9. Hey You

10. Eu fara tine

11. Zburator

12. Ce bine ca esti

13. Trurli

14. Promit

15. Clopote albe, clopote negre

16. Timpul (La radio se anunta ploi)

17. Trebuie sa dansezi

18. Ploaie in luna lui Marte

19. Noapte calda