Luni, 15 iunie, de la ora 20:00, Cinema Patria va gazdui spectacolul Life Story, un "one man show" de doua ore prin intermediul caruia Ioan Gyuri Pascu isi va povesti viata. "Va fi ceva extrem de simplu, sper ca nu simplist, povesti extrem de sincere, despre viata mea, cantece inedite, scrise in liceu, cantate cu prietenii prin liceu si facultate, alte cantece care sunt pe albume, multe balade de pe albume, nedifuzate pe radiouri."

"Gandul asta de a face un show numit Life Story a pornit dintr-o joaca", explica Gyuri. "Se intampla de obicei asa. Eram cu un prieten care are un clubulet si care spunea: "Dom'le, vino sa faci ceva la mine, ca eu daca pun asa pe afis ca vine Gyuri Pascu... e ok". Si am zis "Hai sa vedem, poate fac o istorioara asa, cu exemplificari de cantece..." Vorbiseram noi asa. Si el ma suna luni si zice "Hai ca trebuie sa dau la Sapte Seri, B24..." "Stai putin, ca eu am glumit!" "Nu ma, ca acuma... si sambata se face" Si atuncea sotia mea mi-a zis: "Uite, sa-i zica Life Story" S-a umplut clubuletul... Eu nu l-as numi neaparat One Man Show, desi sunt singur pe scena acolo".

Spectacolul va cuprinde cea mai mare parte a vietii artistului. "O sa o iau de la maternitate, de la ce mi-au povestit parintii si fratii mei si pana in ziua de astazi. Cu exemplificari de cantece, cu fericirea vietii, care este data si de momentele de triste, si de cele de veselie, pentru ca ambele fac parte din fericire. As dori ca din acest exercitiu de sinceritate sa reiasa faptul ca viata nu este un concurs, este un dar pe care trebuie sa-l impartasesti cu toata lumea, sa se faca un dar si mai mare".

"Sunt un tip extrem de emotiv", marturiseste Ioan Gyuri Pascu. "Primele 10-15 minute am emotii chiar foarte mari. Dupa aceea se imprietenesc cu mine si sunt preluate de public. De-aia le multumesc anticipat: o sa-mi preia emotiile si n-o sa mai am eu emotii, sper sa aiba ei!"

Asta-i si un spectacol de criza asa... ca sa-i scoatem pe oameni din criza prin ceea ce facem si sa ne raportam la bugete: cu bani foarte putini, lucruri foarte bune, adica un spectacol extrem de romanesc.

Ioan Gyuri Pascu

"Eu ma bucur foarte mult ca e intr-o sala de cinema. Desi, in general, in toata activitatea mea nu am despartit domeniile in care am lucrat, va marturisesc ca, de copil, mi-am dorit sa fac film. Sa joc in filme si sa fac muzica de film. Am facut cel mai putin acest lucru, dar nu conteaza: decat mult si fara rost, mai bine putin si prost."

"Va fi la cel mai simplu mod, fara imagini, va fi un club marit la o mie de locuri, deci va fi o discutie, o chestie extrem de interactiva. Cred ca aceasta simplitate si acest dialog normal, ca in sala de lectura a unui camin studentesc, sau ca intr-o sufragerie mare, o sa aiba un impact la fel de mare, daca nu mai mare decat am incerca sa-i facem un design de lumini."

"Eu am avut o viata tumultuoasa. In ultimii 7-8 ani am devenit ceva mai intelept si am inteles ca e o tampenie sa pastrezi aceste lucruri si sa nu le spui, sa le tii ca pe o chestie intima. Mie-mi place sa traiesc in prezent. Si atunci, fiind un prezent continuu, acest curaj de a fi sincer e un lucru foarte mare. Si, intr-un fel, daca toti artistii ar avea curajul sa faca asa, va dati seama ca incet-incet ar disparea meseria de paparazzi.

Tin minte ca am avut un spectacol la Casa Eliad si eram cu berile acolo. Fiica-mea a zis: "Pana nu se termina meciul din cupele europene cu Steaua, nu incepe cantarea". Si aia de la Ciao, Story... habar n-am de reviste de-astea, ca eu nu le citesc, scriau: "Campion si la bere, dar si la cantat". Deci le-a placut pana la urma, dar trebuia sa spuna ca am baut si multa bere. Sinceritatea e un lucru mare. Sa fii sincer cu tine... deja e un lucru mare. Dup-aceea, incepi si transmiti aceasta energie si nimeni nu mai poate sa fie suparat pe tine, cred eu."

Discografie: Mixed Grill (1993), Masina cu jazzolina (1994), Caseta pentru minte, inima si gura (1996), Ganduri nevinovate (1997), Povestile lui Gyuri (1999), Lasa (muzica de casa) (2000), Stangul de a visa (2002), Prinde o stea (2003), Jocul de-a joaca (2004), 12 ani, 12 balade (2005), La jumatatea vietii (2007).

Pretul biletelor este de 40 de lei, 50 de lei, 60 de lei si acestea au fost puse in vanzare la Cinema Patria, Magazinul Muzica, Librariile Carturesti si bilete.ro.

Vezi aici site-ul artistului.