Cu ocazia celei de-a patra editii a festivalului ARTmania, Cetatea Cisnadioara va gazdui un concert sustinut de Luna Amara. Spectacolul va avea loc duminica, 19 iulie, cu incepere de la ora 20:00. Accesul publicului este permis numai posesorilor de abonamente, in limita locurilor disponibile, informeaza organizatorii.

Luna Amara isi va prezenta cel de-al treilea album si in cadrul festivalului ARTmania, editia 2009. Lansare va fi sustinuta de proiectii video si de o scenografie aparte.

Luna Amara este o trupa de rock alternativ din Cluj-Napoca si a luat fiinta in 1999, sub numele initial de Tanagra Noise. In prezent, formatia este compusa din Mihnea Blidariu (trompeta, voce, chitara), Nick Fagadar (voce, chitara), Razvan Ristea (tobe), Sorin Moraru (chitara bas), Mihnea-Andrei Ferezan (chitara). In cei aproximativ 10 ani de existenta, Luna Amara a lansat albumele Asfalt, Loc Lipsa si Don't Let Your Dreams Fall Asleep.

Trupa se poate mandri cu 15 000 de exemplare vandute din primele doua discuri, dar si cu peste 500 de concerte in tara si strainatate (Germania, Olanda, Franta, Turcia, Bulgaria, Ungaria, Moldova). Albumul Loc Lipsa a fost nominalizat la premiile MTV Romania, la categoria Best Rock Album si a fost prezentat intr-un turneu cu 35 de concerte.

Cel de-al treilea album, intitulat Don't Let Your Dreams Fall Asleep, a avut lansarea oficiala pe 1 mai, la Vama Veche. Discul contine 12 piese, interpretate intr-un stil alternativ-acustic, pigmentate cu nelipsitele solo-uri de trompeta, care au devenit in timp marca Luna Amara.

"Primul album a fost un album foarte mult asteptat de lume, pentru ca noi am cantat practic patru ani de zile piesele de pe primul album fara sa le avem inregistrate pe un disc. Cand a aparut, a fost o chestie de "no, in sfarsit! Avem piesele acasa!"

La al doilea noi consideram ca am facut o mica greseala, ne-am ambitionat sa scoatem un album foarte lung, un album de 16 piese, care avea piese foarte diferite, stilistic. Si de aceea s-a si vandut mai prost al doilea. "Don't Let Your Dreams Fall Asleep" este primul album Luna Amara unitar stilistic", a spus Mihnea Blidariu pentru HotNews.ro.

Vezi aici site-ul trupei si pagina lor de myspace.

A patra editie a festivalului ARTmania aduce in Piata Mare din Sibiu nume ca My Dying Bride, Opeth si Tristania (17 iulie), Nightwish si Pain (18 iulie)

Biletele costa 110 RON pentru o zi de festival si 180 RON pentru doua zile (abonament) si sunt disponibile in reteaua magazinelor Diverta, precum si online, pe www.ticketpoint.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro si www.myticket.ro. Pana la 1 mai 2009, biletele si abonamentele puse in vanzare pot fi achizitionate la pretul de 90 RON pe zi si 160 RON pentru abonamente. Festivalul este organizat de Fundatia ARTmania.

In ultimii trei ani, pe scena festivalului au fost prezente nume precum HIM, Amorphis, Anathema, Lacrimosa, Tiamat, My Dying Bride sau Within Temptation. Trupele care au confirmat participarea la editia din acest an sunt: Nightwish, Opeth, My Dying Bride, Pain si Tristania.

Detalii pe site-ul festivalului.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Primariei Cisnadie. Parteneri Media: Hotnews.ro, Monitorul de Sibiu, 24-FUN, Monopoly Media, Zoom Tv, Port.ro, Metropotam.ro, Metalhead.ro. ARTmania Festival este un proiect cultural (co-)finantat de Consiliul Local Sibiu prin Primaria si Casa de Cultura a Municipiului Sibiu.