Trupa germana Polarkreis 18 a lansat un nou videoclip pentru piesa Happy Go Lucky, cantec inclus pe albumul The Colour of Snow. Formatia va urca pe scena festivalului B'ESTFEST pe 2 iulie, alaturi de Motorhead, Moby, Ayo, Grimus si Les Elephants Bizarres. Show-ul Polarkreis este programat sa inceapa la ora 19:45.

Formata in prezent din Felix Rauber (voce/chitara/clape), Philipp Makolies (chitara/clape), Silvester Wenzel (clape), Uwe Pasora (bass), Christian Grochau (tobe), Ludwig Bauer (clape/chitara), Polarkreis 18 a trecut printr-o serie de schimbari. Desi a luat nastere in 1998, trupa si-a primit numele actual abia in 2004.

Printre cele mai cunoscute piese ale celor de la Polarkreis 18 se numara The Colour of Snow, Dreamdancer, Under This Big Moon, Allein Allein.

Debutul discografic al trupei a fost marcat printr-un EP cu cinci piese, in 2004. A fost urmat de primul album, Look, lansat independent un an mai tarziu. In 2006, Polarkreis 18 a ocupat pozitia secunda la un concurs muzical, fapt ce a condus la semnarea unui contract cu o casa de productie si lansarea albumului "oficial" al trupei, Polarkreis 18 (2007). The Colour of Snow, cel de-al doilea album al formatiei, a fost lansat un an mai tarziu.

In 2008, trupa a fost aleasa drept opening-act pentru turneul Smashing Pumpkins din Germania, fiind invitata apoi si de membrii Depeche Mode pentru deschiderea concertelor din Leipzig si Berlin in cadrul Tour of the Universe 2009.

Vezi aici site-ul oficial si pagina de myspace a trupei.