Editia a patra a Fest’Asia, singurul festival de film asiatic din regiune, continua la Scala numai pana duminica (28 iunie), asa ca nu ratati sansa intalnirii cu un alt fel de cinema decat cel la care avem acces de obicei.

Azi (vineri), in a opta zi de Fest’Asia, de la ora 14:30 ne este propus un program de filme scurte din Coreea de Sud si Tailanda, tarile “rasfatate” in actuala editie a festivalului. De la 17:00 este reluata prima parte din trilogia horror “The Eye” / “Gin gwai” (Hong Kong, 2002) a fratilor Danny si Oxide Pang. Seara incepe la Fest’Asia la 19:30, cu Anim’Asia 1, un program de scurtmetraje de animatie realizate de studentii Universitatii Nationale de Arte din Coreea de Sud, difuzate in premiera absoluta in Romania si intr-o proiectie unica in cadrul festivalului.

In fine, ziua se incheie cu “Election 1″ / “Hak she wui” (Hong Kong, 2005) si “Election 2″ / “Hak se wui yi wo wai kwai” (Hong Kong, 2006), lungmetrajele multipremiate semnate Johnnie To, selectionate la doua editii consecutive ale Festivalului de la Cannes (de la ora 21:30, respectiv 23:30).

Citeste mai mult si comenteaza pe blogul lui Mihai Fulger.