Bucurestenii se pot bucura vara aceasta de placerea de a viziona filme asezati confortabil pe scaunul masinii lor. Primul cinematograf drive-in in sistem digital din Romania s-a deschis pe 1 iulie, in nordul Capitalei, intre Baneasa Shopping City si IKEA. Cinematograful se numeste Baneasa Drive in Cinema si va fi deschis pe toata perioada verii.

"Suntem extrem de bucurosi ca avem ocazia sa oferim publicului roman o experienta inedita, pe care o stiu doar din filmele americane: un cinematograf drive in. Mai mult decat atat, am reusit sa aducem pentru Baneasa Drive In Cinema un sistem digital de proiectie care se foloseste doar la un singur cinematograf pentru masini din lume”, a declarat Loredana Croicia, Sales & Marketing Director in cadrul Baneasa Shopping City.

Baneasa Drive in Cinema are o capacitate de peste 300 de masini si un ecran de 23,5 metri lungime si 10 metri inaltime. Filmele sunt proiectate pe peretele Baneasa Shopping City, prin intermediul unui proiector digital. Sunetul este transmis prin intermediul unei frecvente radio locale, pe care clientii o pot recepta la sistemul propriu de sonorizare al masinii.

Baneasa Drive in Cinema va fi deschis zilnic, dupa ora 21:00, asa ca toti cinefilii vor avea ocazia sa urmareasca filmele preferate in aer liber. Pretul unui bilet la film va fi de luni pana joi de 15 RON, iar in weekend 20 lei. Pentru copii, elevi, studenti si pensionari pretul unui bilet va fi de 10 lei.

Primul drive-in din Romania a fost amenajat la Cluj si a putut fi vizitat vreme de patru zile, cu ocazia Festivalul International de Film "Transilvania" (TIFF) 2008.