Florin Chilian a cantat la Cinema Patria noul imn al Romaniei: Nu vreau sa ma duc la munca, vreau numai sa dorm/ Sa ma pun usor pe burta si sa-mi fie somn
"Cutia milei publice: de mila, de sila, donati bani, da' nu publici, pentru fondul de pensionare al ritziponcilor. Cat aveti. Dar sa fie bani privati, nu publici", a cerut Florin Chilian la inceputul serii, indemnandu-i pe spectatori sa arunce sume simbolice intr-o carcasa de chitara.
"Din nefericire, industria porno este la pamant, pentru ca industria muzicala din Romania este la pamant. Ati vazut si voi ca toate curvele s-au apucat de cantat. Intr-adevar, nu vorbesc despre alea care s-au apucat de politica."
"Este un moment festiv si o sa incepem cu imnul national", a anuntat Chilian, spre uimirea salii. A reusit in cele din urma sa convinga jumatate din public sa se ridice, pentru ca imediat sa ne ofere o varianta proprie de imn.
"Nu vreau sa ma duc la munca, vreau numai sa dorm/ Sa ma pun usor pe burta si sa-mi fie somn./ Nu vreau sa ma duc la munca, vreau sa nu lucrez/ Sa ma pun incet pe spate si sa tot visez."
"Nu vreau sa ma duc la munca, vreau sa fiu patron/ Sa pun fraierii la munca si eu doar sa dorm./ Pentru ce sa merg la munca, sa platesc facturi/ Dau, nevasta, bani in casa, dar tu tot ma furi./ Nu vreau sa ma duc la munca, vreau analfabet/ Vreau oligofren cu acte, vreau in parlament."
Si pentru ca era o zi de luni, ne-a cantat chiar despre inceputul de saptamana: "Nu stiu cum e la voi, dar la mine lunea e o zi de c****t intotdeauna." "Luni - o zi ciudata/ Marti - neterminata./ Si vine miercuri, ea n-are vesminte/ Uneori tin minte./ Joi trece in graba/ Vineri sta sa cada/ Si sambata trece urgent/ Duminica-s absent". "Ce caut eu in viata mea?/ De ce-am venit sa-mi tulbur linistea?" a venit intrebarea retorica.
Au urmat piese mai putin cunoscute ale artistului: Sens interzis ("un cantec care va fi pe Autistul, cred ca e a treia oara cand il cant"), Raiuri de iad (care da titlul unuia dintre cele trei albume pe care le-a finalizat artistul in ultima perioada), Caderea in rai (dedicata lui Stefan Iordache), in timp ce Viata ca o curva, de pe albumul Autistul, i-a adus un buchet de flori din partea unei doamne.
Intre piesele mai cunoscute s-a aflat si Ca-n viata, recunoscut imediat de public dupa primele versuri - "Popii au conturi in banca, cerurile nu-i incap".
"Cum mie nu mi-a placut matematica niciodata, da' niciodata, da' niciodata, deloc niciodata!, m-am orientata spre un fel de geometrie. Astia care sunt obsedati de geometrie o sa inteleaga imediat, restul macar la refren..." a spus Florin inainte de Cantecu' lu' Tanase, cunoscut si ca Paralele, paralele. "Cu ocazia asta ma declar sigurul luptator anticoruptie din Romania. Nu l-am facut eu megastar pe Bombonel?"
A trecut din nou la dedicatii si la multumiri. "Acest cantec il dedic nevestelor de securisti. Care imi trimit informatii despre cat de curva sunt, despre cat de nenorociti sunt toate neamurile mele [...] Pentru jegosi! Ca si ei are o mama. [...] Multumiri tuturor celor care mi-au spart computerul [...] Tututor celor care ma viziteaza cand eu nu sunt acasa. Tuturor celor care imi umbla la masini si imi umfla rotile mai mult decat ar fi normal sa fie la un camion, tuturor acelora care imi trimit mesaje [...] Deci asta e pentru ma-sa si pentru nevasta-sa. Si fii-sa. [...] Din partea noastra, pentru toate doamnele din vietile noastre care ne suporta cand ajungem devreme acasa, dimineata devreme, morti de... oboseala si de truda, dar si pentru mamele lor si sotiile lor si bunicile lor... Cu toata dragostea. E cel mai recent cantec, nu ultimul, asa cum ma intreaba toti cretinii de ziaristi." (Ca o dimineata de frumoasa)
Pentru piesa Zece a venit cu explicatii. "Am o problema cu cantecul asta, ca toti absolventii de astrofizica din Romania imi zic: ba boule, da' stelele nu pot fi paralele. Bun, hai sa le explic acestor cercetatori al fundului de ochi. Cantecul asta, Zece, este ca un rebus. Fiecare strofa e, de fapt, ghici ciuperca ce-i! Pe cuvant!
Deci "Doua stele paralele, stele lacrimi innodate si lumina de la ele, pentru tine toate", ghici ciuperca ce-i! Ca sa intelegi ca stelele pot fi paralele, trebuie sa ai raspunsul ghicitorii, care este: lumina ochilor. Pentru tine este lumina ochilor. Lumina are o forma cuantica, deci poate fi asimilata unei drepte, care poate fi paralela cu ailalta", a explicat Chilian spre amuzamentul salii.
"Asa cum v-am spus, imi acord premiul de singurul luptator anticoruptie din Romania, pentru ca tocmai m-am mai facut cu un dosar penal, tocmai dupa Ridzi-Pitzi, pentru calomnie. In definitiv, dragilor, cu o puscarie suntem toti datori", a venit concluzia amara care a anticipat Cantecul avocatului (Termopane, termopane), o piesa care "e mai tare decat cantecul ala, cu Pusca si cureaua lata".
Zece artisti romani i-au adresat ministrului Culturii o scrisoare deschisa
Florin Chilian ameninta ca il va da in judecata pe Theodor Paleologu, ministrul Culturii
Florin Chilian face un apel catre limbrici - marii artisti romani
VIDEO AUDIO Florin Chilian a discutat online despre furturile din cultura romana

Povestea discului de la Nebra - Un fals extrem de bine făcut sau cea mai veche reprezentare a cerului?
“Oglinda fermecată” a autorităților ne spune povestea noastră de anul acesta. De fapt, Comisia de Prognoză o spune pentru buget
O copie din secolul XVI a lui „Salvator Mundi”, cel mai scump tablou din lume, a fost recuperată de poliția italiană / Povestea din spatele operei de artă
Vaccinarea în universități. Rectorul UBB: Platforma de programări este făcută fără cap, o catastrofă. Ne transformă în call center / Rectorul Universității București: Există și o mare inechitate
probabil ca esti si tu un copilas care are banuti de la taticu', a fost meditat si umblat prin lume, ca de' asa este la moda, care nu poate sa faca mai mult decat sa critice in stanga si in dreapta, la o terasa de fite, agatang curvele din Dorabanti! Arata ca poti sa faci altceva decat Chilian sau altii, dar esti si tu un ratat al acestei scumpe patrii , plin de frustari, ca nu poti mai mult.
Bafta, baietica!!!!!
Apropos...am 32 de ani si la revolutie aveam aproape 13, deci crede-ma, ca am apucat sa simt destul de bine ce a insemnat perioada aia. Si inca ceva, spui ca s-a supravietuit cu cantece...asta nu face decat sa imi dea dreptate. In vreme ce altii, precum cehii, polonezii, ungurii, aveau cohones si ieseau in strada, noi tot mamaligari eram si ne racoream cu cantecele. Noroc ca au vrut unii din afara sa il rastoarne pe baburel, ca altfel, cu cantecelele ramaneam.