In Parcul Tineretului s-au facut benzi pentru biciclisti. Sunt galbene, trasate cu vopsea si inconjoara parcul. N-au neaparat o logica, de exemplu taie aiurea, pe diagonala, aleile largi si curbele drepte. Dar s-au facut, probabil cu gandul nobil de a permite accesul biciclistilor in parc.

Nu vreau sa fiu carcotas acum, zic mersi ca pot pedala inca prin Parcul Tineretului. Insa oamenii care au desenat acele benzi aveau probabil o gandire cu mult inaintea vremurilor in care traim noi. Erau, probabil, niste ingineri din Star Trek ce s-au intors in timp pentru a face un bine omenirii salbatice din secolul XXI. Pentru ca, la fiecare acces in parc, benzile se termina brusc. Se presupune ca biciclistii care vor sa se plimbe prin Tineretului se teleporteaza in punctele de acces iar cei care s-au plictisit de parc se teleporteaza unde vor ei din punctele de acces.

Scuterele sunt, si ele, prezente in forta in Tineretului si nu tin cont de benzi. N-au, pur si simplu, nevoie. Pe baietasii cu scutere si ATV-uri nu-i intreaba nimeni ce cauta cu fumul lor si cu motoarele lor zgomotoase si cu vitezele lor de 40 de km la ora acolo.

Un alt amanunt ce dovedeste gandirea de secol XXIV a celor ce administreaza parcurile Tineretului si Carol este iluminarea. Azi-noapte m-am intors de la redactie pe bicicleta, pe la 2 a.m., si am taiat-o prin cele doua parcuri. In Carol n-a fost mare lucru, am mers relaxat prin bezna deplina, singurul pericol mai acatarii l-a reprezentat o canalizare fara capac pe care am vazut-o de la o jumatate de metru. Am si ocolit-o in ultima zecime de secunda, altfel nu v-as mai scrie aceste randuri dvs. In Tineretului, insa, am trait niste emotii ceva mai metafizice.

Citeste restul materialului, vezi imagini si comenteaza pe Blog de jurnalist cultural.