Britanicul mediu isi petrece peste doi ani de viata plictisindu-se de moarte, potrivit unui studiu publicat de The Telegraph, care arata ca un adult pierde peste sase ore pe saptamana plictisit total de viata.

Cele sase ore echivaleaza cu 13 zile pe an, respectiv 786,5 zile din durata medie de viata in Marea Britanie - 60,5 ani.

Principalele motive ale plictiselii, la britanici:

  1. Lipsa banilor
  2. Asteptatul la cozi
  3. Oamenii care se plang ca sunt bonavi
  4. A astepta sa se incarce paginile de internet
  5. A fi bolnav

"Studiul este destul de deprimant, in conditiile in care arata ca majoritatea oamenilor este dezamagita de monotonia vietii zilnice", explica Scott O'Donnell de la www.triviala.com, care a comandat studiul.

"Aflam, fara surprindere, ca multi dintre noi sunt plictisiti de serviciul pe care il au, iar alegerea mancarii, zilnic, poate fi o activitate anosta".

Studiul arata ca 55% dintre britanici sunt plictisiti de faptul ca trebuie sa-si numere fiecare ban pentru a putea ajunge la finalul lunii fara datorii.

47% afirma ca cel mai mult se plictisesc atunci cand asteapta la cozi sa fie serviti in timp ce 45% spun ca se plictisesc atunci cand alte persoane li se plang de faptul ca sunt bolnavi.

Alte lucruri care ii plictisesc pe britanici: reality show-urile, munca, relatiile sociale si consumul acelorasi alimente zile in sir.

Traficul si ambuteiajele sunt surse de plictiseala pentru 32% dintre britanici, in timp ce 13% se plictisesc pentru ca parcurg acelasi drum inspre si de la serviciu zilnic.

Si o alta activitate situata in top 50: golful la televiziune.

"Sapte din zece oameni admit ca se logheaza pe internet atunci cand sunt plictisiti, pentru a-si ocupa gandurile", adauga Scott O'Donnell.

Alte mijloace de alungare a plictiselii: 51% se uita la televizor si 47% mananca.

Potrivit studiului, britanicii se simt plictisiti, cel mai probabil, la ora 3 dupa-amiaza.