Considerati pioneri ai trip-hop-ulului, britanicii de la Morcheeba revin in Romania pe 23 iulie, pe terasa clubului Fratelli. Accesul se face cu incepere de la ora 21:30, informeaza Events. Dupa concert, va fi organizat un afterparty pana dimineata, alaturi de membrii trupei.

Morcheeba (mor = mijlocul drumului, cheeba = marijuana) a debutat pe scena britanica la mijlocul anilor '90 si a vandut pana in prezent sase milioane de discuri in intreaga lume. Initial, trupa a plecat la drum intr-o formula de trio, din care faceau parte Dj-ul Paul Gofrey, fratele sau, instrumentalistul Ross Godfrey, si vocalista Skye Edwards, pe care cei doi au intalnit-o la o petrecere.

Albumul de debut, Who Can You Trust, a fost lansat in 1996. Doi ani mai tarziu, a urmat Big Calm, cu un sound diferit, un melanj de soul, hip-hop, country si muzica electronica. Dupa Fragments Of Freedom (2000) si Charango (2002), Morcheeba a lansat un material care a inclus cele mai bune hituri ale trupei Parts Of The Process (The Very Best Of Morcheeba), in 2003.

Dupa cinci albume, Skye Edwards si fratii Godfrey au luat-o pe drumuri separate. In 2005, Morcheeba a inregistrat The Antidote cu ajutorul lui Daisy Martey (fosta membra a trupei Noonday Underground), care a inlocuit-o pe Skye Edwards. In acelasi an, Daisy Martey a fost data afara din trupa si au fost lansate inca doua materiale, compilatiile The Platinum Collection si Get Mashed (by Kool DJ Klear).

Locul lui Daisy Martey a fost luat de o alta solista - Jody Sternberg - pentru aparitiile live, dar in turneul intreprins pentru promovarea albumului Dive Deep, fratiii Godfrey au adus-o in lumina reflectoarelor pe cantareata franceza Manda. Este formula in care fanii romani ii vor vedea la Bucuresti.

In prezent, sound-ul Morcheeba imbina mai multe stiluri muzicale: soul, RNB, hip hop, reggae, downtempo, chill out, funk, blues. Cel de-al saselea album, intitulat Dive Deep, a fost lansat in februarie 2008 si contine, printre altele, single-ul Enjoy The Ride.

"Am gasit pe MySpace multe din vocile care apar pe album”, spune Paul Godfrey. "Numitorul comun era ca toti voiau cu adevarat sa se implice si sa contribuie la muzica noastra. Lucru care a usurat extrem de mult productia... Piesele de pe Dive Deep au fost in majoritatea lor compuse alaturi de solistii invitati, direct in studio. Eu aveam doar un format emotional prestabilit pentru sound-ul pe care mi-l doream, iar ei s-au incadrat perfect si l-au si imbogatiti”.

Manda (Amanda Zamolo), solista franceza care va canta joi pe scena din Fratelli, a contactat duo-ul Godfrey pe MySpace, spunand ca si-a dorit intotdeauna sa cante alaturi de Morcheeba. A facut-o pentru Dive Deep, vocea ei aparand pe piese ca Gained The World si Au Dela.

Membrii Morcheeba, impreuna cu staff-ul tehnic vor ajunge la Bucuresti chiar in ziua concertului programat pentru 23 iulie. Ei au cerut ca in spatele scenei sa ii astepte multe platouri cu fructe si sucuri naturale, impreuna cu ziare britanice si tequilla. Vor pleca din Capitala a doua zi dupa concert, catre Zurich, urmatoarea destinatie pe lista turneului lor.

Morcheeba viziteaza Romania pentru a treia oara, dupa concertele sustinute la B'ESTFEST 2007 (B'Estival) si Peninsula Festival 2008.

Biletele costa 99 RON si pot fi achizitionate prin intermediul site-urilor www.ticketpoint.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro, www.eventim.ro, in reteaua magazinelor Diverta din Bucuresti si din tara si la punctele de vanzare Eventim din magazinele Germanos din toata tara. In ziua evenimentului, la intrarea in clubul Fratelli Studios (Calea Floreasca 159), pretul biletului va fi de 129 RON. Evenimentul este organizat de Events.

Vezi aici site-ul trupei si pagina de myspace.