Sambata, 25 iulie, in Ziua 2 a festivalului CokeLive Peninsula, formatia Iris a readus pe scena celebrul salut "Buna seara, prieteni!" si a primit palme de la fani vreme de o ora si jumatate. "Multumim pentru mesaje, multumim pentru rugaciuni!" a fost raspunsul lui Cristi Minculescu pentru suportul primit de la fani in perioada dificila prin care a trecut. Cap de afis al serii, trupa Nine Inch Nails a readus in prim-plan ideea ca "Dumnezeu a murit" (Friedrich Nietzsche), americano-fobia si ateismul in stare pura: "I'm Afraid Of Americans/ God is an American/ I'm afraid of Americans/ I'm afraid of the world".

Ziua 2 a festivalului CokeLive Peninsula a adus pe Coca-Cola Main Stage formatiile Omul cu Sobolani, Iris, Primal Scream si Nine Inch Nails. In cadrul Freedom Arena au fost prezenti Tomasan, Coyote, Booka Shade si Unu', Coke Terrace a oferit reprezentatiile celor de la Kumm, Kistehen Tanczenekar, Kispal es a Borz, Parov Stelar & Band, Richard Dorfmeister feat. Ras Mc-Tweed, in timp ce Ursus Party Tent a adus muzica celor de la Ritmo Del Flamenco, Zakusca si Lejoix & A-Tesz.

Multa vreme a trecut de cand Romania nu a mai rasunat de salutul "Buna seara, prieteni", devenit deja marca inregistrata a - probabil - celei mai bune voci de rock de la noi: Cristi Minculescu. Sambata seara, recitalul a inceput cu o piesa de pe coloana sonora a filmului Terminator si s-a incheiat sugestiv, cu We Are The Champions, aratand ca solistul Cristi Minculescu este din nou in forma.

Poate nu la fel de energic ca in trecut, dar foarte expresiv, foarte abil in comunicarea verbala si non-verbala cu publicul, Cristi le-a provocat peninsularilor seriose dureri de brate si de gat. Caci s-a aplaudat fara incetare si s-a cantat vreme de o ora si jumatate alaturi de Irisi, fie ca a fost vorba de piese mai energice, ca Pamantul il cuprind, Ingerii goi, Somn bizar, Strada ta, Pe ape, sau de cantece mai "melodioase", ca Eu si cu tine, Baby, Iris eterna, Doamna in negru sau Floare de iris.

"Multumim pentru mesaje, multumim pentru rugaciuni!" a spus Cristi, ca raspuns la faptul ca fanii i-au fost alaturi in perioadele grele prin care a trecut anul acesta.

Setlist Iris

1) Intro (Terminator)

2) Pamantul il cuprind

3) Eu si cu tine

4) Baby

5) Ingerii goi

6) Vino pentru totdeauna

7) Casino

8) Somn bizar

9) Iris eterna

10) Pe ape

11) Lady In Black (Doamna in negru)

12) Strada ta

13) Iris Maxima

14) Floare de iris

15) Outro (We Are The Champions)

Daca mai devreme Cristi Minculescu vorbise de rugaciuni, discursul lui Trent Reznor s-a dorit a fi unul ateist, al dezamagirilor, al mizantropiei - toate adunate intr-un concert inclus in ceea ce s-a anuntat a fi ultimul turneu al formatiei Nine Inch Nails.

Somewhat Damaged ("So impressed with all you do/ Tried so hard to be like you/ Flew too high and burnt a wing/ Lost my faith in everything") si furios (si-a dat jos pupitrul cu clape si microfon), Trent Raznor a invocat, vreme de o ora si 40 de minute, un Dumnezeu mincinos (Terrible Lie - "(Hey God) I really don't know what you mean/ Seems like salvation comes only in our dreams/ I'm all alone in the world you must despise/ (Hey God) I believed your promises, your promises and lies"), a filozofat, in stilul lui Friedrich Nietzsche, despre faptul ca "Dumnezeu a murit" (Heresy - "Your God is dead and no one cares/ If there is a hell I will see you there") si, cum gripa porcina este atat de des invocata in ultima vreme, nu au lipsit March Of The Pigs si Piggy.

"I'm Afraid Of Americans/ God is an American/ I'm afraid of Americans/ I'm afraid of the world", s-a confesat Trent pe I'm Afraid Of Americans, un cover dupa David Bowie, pentru apoi sa "arda" plin de ura si de dorinta de razbunare pe Burn, piesa cu accente subversive ("This world rejects me/ This world threw me away/ This world never gave me a chance/ This world's gonna have to pay"/ I don't believe in your institutions/ I did what you wanted me to/ I'm like the cancer in the system/ I've got a little surprise for you").

Din nou blazati pe Gave Up ("Covered with hope and vaseline/ Still cannot fix this broken machine/ Watching the hole it used to be mine/ Just watching it burn in my steady systematic decline") sau pe The Way Out Is Through ("Undearneath it all/ We feel so small/ The heavens fall/ But still we crawl"), melancolici cu ocazia piesei La Mer, cei de la Nine Inch Nails au redevenit agresivi cu ocazia unor cantece ca Survivalism ("Our mother nature is a whore"), Suck (Pigface cover - "There is no god up in the sky tonight/ No sign of heaven anywhere in sight"), sau Hand That Feeds ("You're keeping in step, in the line/ Got your chin held high and you feel just fine/ 'Cause you do what you're told/ But inside your heart it is black it is hollow and it's cold").

Concertul NIN s-a incheiat cu Hurt, piesa favorita a lui Trent Reznor, cantecul fiind preluat si de legendarul Johnny Cash in 2002. "Cel mai bun cantec antidrog pe care l-am auzit vreodata", avea sa spuna Johnny despre aceasta piesa, pe care se pare ca a cantat-o de peste 100 de ori inainte sa o inregistreze.

Setlist Nine Inch Nails

1) Somewhat Damaged

2) Terrible Lie

3) Heresy

4) March Of The Pigs

5) Piggy (Nothing Can Stop Me Now)

6) The Collector

7) I'm Afraid Of Americans (David Bowie cover)

8) Burn

9) Gave Up

10) La Mer

11) The Fragile

12) Non-entity

13) Gone, Still

14) The Way Out Is Through

15) Wish

16) Survivalism

17) Suck (Pigface cover)

18) The Day the World Went Away

19) The Hand That Feeds

20) Head Like A Hole

21) Hurt