Supranumit "parintele imnurilor din Ibiza”, Chicane va concerta in perioada 4-6 septembrie, in Parcul Izvor din Capitala, in cadrul Tuborg Green Fest, informeaza Emagic. Tot in cadrul festivalului va concerta si formatia Guano Apes. Accesul publicului este gratuit.

Chicane este un proiect electro-dance care poarta semnatura lui Nicholas Bracegirdle, unul dintre cei mai bine cotati producatori si compozitori din lume la acest moment. Nick a avut cel mai mare succes ca parte a trupei Chicane, dar a fost implicat in numeroase colaborari si proiecte, precum Disco Citizens, Rebel Transcanner sau Sitvac.

Inainte de a-si incepe cariera muzicala, Nick a incercat sa-si faca un nume in design, iar dupa ce afacerea a esuat, s-a dedicat in intregime sunetelor. A studiat pianul si chitara si a dezvoltat ulterior un stil puternic influentat de muzica unor mari artisti precum Jean Michel Jarre sau Vangelis.

Numele Chicane a ajuns cunoscut datorita single-ului Offshore. Piesa a ocupat locul 1 in topurile dance din Marea Britanie si a fost inclusa pe cele mai importante compilatii dance din Ibiza. Albumul de debut, intitulat Far From The Maddening Crowds, a devenit unul dintre cele mai cautate materiale electro-dance din lume.

Albumele lansate ulterior (Behind The Sun - 2000 si Somersault - 2007), precum si single-urile Saltwater, Don’t Give Up (in colaborare cu Bryan Adams), Stoned In Love (cu Tom Jones), Bruised Water (cu Natasha Bedingfield) si Wake Up (alaturi de Keane) au transformat Chicane intr-un nume de referinta pentru industria muzicala europeana.

Dupa un prim concert in Romania pe 1 martie 2008, in cadrul evenimentului The Mission, Chicane va reveni la Bucuresti in toamna aceasta, in cadrul Tuborg Green Fest. Festivalul se va desfasura in perioada 4-6 septembrie, in Parcul Izvor din Bucuresti, si va include nume ca Chicane si Guano Apes, dar si alte 14 formatii care vor fi anuntate in curand. Accesul publicului este gratuit.

Vezi aici site-ul oficial Chicane si pagina de myspace.