Formatia Proconsul va concerta vineri, 31 iulie, de la ora 22:00, la Cafeneaua Actorilor de Vara din Parcul Tineretului, informeaza Star Management. Pe scena vor mai urca Florin Barbu si Carol Visky, fosti basisti ai trupei, precum si Berti Barbera.

Concertul marcheaza o noua etapa in existenta trupei. Florin Barbu, basistul trupei in ultimii sapte ani, ii preda stafeta mai tanarului James Alexander Lascu. James are 25 de ani, este cetatean american de origine romana si s-a intors de cateva luni in Romania, unde intentioneaza sa ramana.

Vineri 31 iulie, incepand cu ora 22:00, alaturi de fanii trupei care vor fi prezenti la Cafeneaua Actorilor de Vara, James va face cunostinta cu spiritul Proconsul, de la origini si pana astazi. Concertul este destinat sa consfinteasca, o data in plus, prietenia si respectul reciproc pe care membrii trupei, mai vechi si mai noi, au stiut sa le pastreze de-a lungul anilor.

Pe blogul trupei, Dragos scrie despre Florin, fostul basist: “El este parte din activitatea noastra, din viata noastra in cei 10 ani de prezenta pe scena si suntem onorati ca am putut canta impreuna. Florin este si va ramane prietenul nostru si [relatia] asta nu poate fi distrusa...”

Pentru a nu mai lasa loc interpretarilor legate de plecarea lui Florin din trupa, Bodo si colegii sai au decis ca spectacolul sa se numeasca "The Proconsul Family Presents: Everlasting Friendships".

In momentul de fata, Proconsul inseamna Bogdan "Bodo" (voce), Dragos (chitara, voce), Robert (clape, voce), Vali (tobe) si James (bas). Trupa a fost infiintata in 1999 si a vandut pana in prezent 250 000 de albume.

Discografie: Tatuaj (2000), Mi-ai luat inima (2001), 10 povesti (2003), 5 (2004), Balade pentru tine (2006), Da mai departe (2007).

Vezi aici site-ul oficial Proconsul si pagina de myspace.