Aflat la a VI-a editie, Festivalul International de Film Independent Anonimul va incepe luni, 10 august, cu cel mai recent film al regizorului Pedro Almodovar, intitulat Los abrazos rotos. Proiectat in premiera in Romania, pelicula se afla in Competitia Oficiala a Festivalului de la Cannes anul acesta si o are in rolul principal pe actrita Penelope Cruz. Festivalul se va desfasura in perioada 10-16 august 2009, la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii, informeaza organizatorii.

Castigator al unui premiu Oscar pentru cel mai bun regizor cu Hable con ella (2003), Pedro Almodovar este cunoscut publicului din Romania si pentru filme ca Todo sobre mi madre (1999), Mala educacion (2004) sau Volver (2006).

Los abrazos rotos/Broken Embraces este povestea unui barbat care traieste si iubeste in intuneric. Cu paisprezece ani in urma, el a suferit un grav accident de masina in insula Lanzarote, in acel accident pierzandu-si nu numai vederea, ci si pe Lena, iubirea vietii sale.

Festivalul de film Anonimul anunta si principalul program paralel, Actori deveniti regizori si producatori.

Away From Her/Departe de ea, regia Sarah Polley

Filmul a primit 2 nominalizari la Premiile Oscar 2008 pentru Cea mai buna actrita in rol principal - Julie Christie si pentru Cel mai bun scenariu adaptat - Sarah Polley. A primit Globul de Aur 2008 si o nominalizare la Premiile BAFTA pentru Cea mai buna actrita (drama) - Julie Christie. Sarah Polley este o actrita tanara, implicata politic, cunoscuta in Canada mai ales pentru rolurile din filme semnate de Atom Egoyan, David Cronenberg, Michael Winterbottom dar si, mai recent, din filmul Don’t Come Knocking de Wim Wenders. Inainte de succesul cu Away From Her, Polley a mai regizat si produs atat scurtmetraj cat si filme de fictiune.

Then She Found Me/Regasirea, regia Helen Hunt

Adaptat dupa un roman de Elinor Lipman, Then She Found Me reprezinta debutul regizoral al lui Helen Hunt. Castigatoare a unui Oscar pentru rolul din As Good As It Gets, Hunt a regizat si co-produs primul sau film in care alaturi de ea joaca Bette Midler, Matthew Broderick si Colin Firth.

Sleuth, regia Kenneth Branagh

Sleuth este un remake dupa filmul omonim din 1972, in care Michael Caine juca rolul pe care il are in 2007 Jude Law. In 1972, tandemul Michael Caine - Laurence Olivier obtinea pentru Sleuth 4 nominalizari la OSCAR, in timp ce tandemul Jude Law - Michael Caine si remake-ul lui Kenneth Branagh obtine in 2007 o nominalizare la Leul de Aur - Festivalul de Film de la Venetia.

Tube Tales, regia Bob Hoskins, Jude Law, Ewan McGregor

Tube Tales reprezinta o imbinare a celui mai nuantat talent britanic, atat in fata, cat si in spatele camerei, reunind regizori precum Bob Hoskins si debuturile regizorale ale lui Ewan McGregor si Jude Law.

The Tehuacan Project, regia Andrew Lauer

Actor nominalizat la Premiile Emmy, Andrew Lauer a realizat The Tehuacan Project, un documentar despre copiii cu deficiente auditive ce sfideaza saracia si circumstantele in Mexic. Filmul este produs de Brad Pitt si narat de catre Adrien Brody.

Unul din titluri incluse in sectiunea Eco Docs a Festivalului de Film Anonimul, Playground de Libby Spears expune industria sinistra a exploatarii sexuale a copiilor, o industria de o generalitate si actualitate nerecunoscute. Produs de catre George Clooney si Julia Ormond, filmul ar putea fi incadrat si in sectiunea OFF Actori deveniti regizori si producatori.

Festivalul este organizat de Fundatia Anonimul cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si Televiziunii Romane, producator asociat. Festivalul se desfasoara in doua locuri invecinate din Sfantu Gheorghe, Delta Dunarii.

  • In timpul zilei filmele sunt proiectate in salile Complexului Cinema din Green Village. Intrarea se face pe baza de invitatii, care se distribuie la Info Point-ul Anonimul (amplasat in Dolphin Camping), in limita locurilor disponibile.
  • In timpul noptii (incepand cu ora 20:45) toate filmele se proiecteaza in camping, pe un ecran gigant, in aer liber. Intrarea este libera.

Mai multe despre festival gasiti aici.