Considerati pionieri ai hip-hop-ului pe beaturi de jazz instrumental, membrii The Herbaliser vor concerta in perioada 4-6 septembrie, in Parcul Izvor din Bucuresti, in cadrul Tuborg Green Fest, informeaza Emagic. Vor fi folosite, printre altele, instrumente ca trompeta, fligorn-ul, cornul englez, saxofonul bariton, tenor si alto, trombonul si vibrafonul. Cu ocazia festivalului vor mai canta in Capitala formatiile Guano Apes, Chicane si Zdob si Zdub. Accesul publicului este gratuit.

The Herbaliser s-a nascut in 1990, in partea de vest a Londrei, la initiativa lui Jake Wherry si Ollie Teeba. Trupa abordeaza un stil muzical inedit, un melanj de hip-hop, rare groove, funk si jazz.

Componenta: Jake Wherry (productie, bas, chitara), DJ Ollie Teeba (productie, scratch-uri), Jessica Darling (voce), Ralph Lamb (aranjamente corn englez, trompeta, fligorn), Andrew Ross (aranjamente corn englez, fluier, saxofon bariton si tenor), Chris Bowden (aranjamente de corzi, saxofon alto), Matt Coleman (trombon), Scotty Oats (bas si chitara), Oliver Parfitt (clape), Carsten Skov (percutie, vibrafon), Micky Moody (tobe), dar si Jean Grae, More or Les si Blade, participanti ocazionali la concertele trupei.

Primul album al trupei, intitulat Remedies, a fost lansat in 1995 si a devenit rapid un clasic al scenei underground londoneze. Blow Your Headphones si Very Mercenary au fost urmatoarele materiale semnate The Herbaliser, lansate in 1997 si 1999, membrii trupei incepand inca din aceasta perioada sa se axeze din ce in ce mai mult pe show-urile live.

Anul 2000 a adus lansarea dublului album Session 1, pe care The Herbaliser a inclus numeroase interpretari live din cadrul festivalurilor la care au participat, marcand evolutia grupului britanic de la un proiect de studio la o trupa complexa, cu un show live incitant. Albumul Session 1 a fost deosebit de bine primit de public si de critici, ziarul The Guardian caracterizand materialul drept "o dovada clara ca acest tip de muzica suna mai bine interpretat de muzicieni decat de un sampler”.

In 2002 este lansat Something Wicked This Way Comes, o combinatie de ritmuri instrumentale si British hop, descris de critici drept "colosal si cinematografic”. Intre cele doua albume de remixuri facute pentru Solid Steel in 2004 si pentru clubul Fabric in 2006, trupa a lansat materialul Take London, un mix de soul-funk, reggae si hip-hop.

Avandu-i alaturi pe Ralph Lamb si Andy Ross de la Easy Access Orchestra 2008, The Herbaliser a lansat in 2008 materialul Same As It Never Was, un album inovator si eclectic, descris de Jake Wherry drept "un album inspirat din hip-hop, dar in acelasi timp mult mai extins si evoluat, deoarece orizonturile noastre muzicale si emotionale s-au schimbat la randul lor, au evoluat”. In prezent, trupa lucreaza la cel de-al doilea material live, Session 2, continuarea materialului, Session 1.

Detalii despre noul album si track-uri gratuite gasiti aici.

De asemenea, alaturi de propriile proiecte de studio, The Herbaliser a avut numeroase colaborari si proiecte, printre acestea fiind incluse si producerea temei muzicale pentru Motorola, soundtrack-ul joculului Tony Hawk's Underground si al filmului Snatch al lui Guy Ritchie.

Discografie: Remedies (1995), Blow Your Headphones (1997), Very Mercenary (1999), Session 1 (2000), Something Wicked This Way Comes (2002), Herbal Blend (2003), Take London (2005), Fabriclive.26 (2006), Same As It Never Was (2008).

Vezi aici site-ul trupei si pagina lor de myspace.

Tuborg Green Fest se va desfasura in perioada 4-6 septembrie, in Parcul Izvor din Bucuresti. Alaturi de The Herbaliser, line-up-ul festivalului ii mai include pe Guano Apes, Chicane si Zdob si Zdub. Evenimentul este produs de Emagic.