Alaturi de nume ca Guano Apes, Chicane, Zdob si Zdub, The Herbaliser, The Crystal Method, Suie Paparude si AB4, Tuborg Green Fest le-a pregatit bucurestenilor o seara dedicata exclusiv live-ului autohton. Cap de afis in cea de-a treia zi de festival va fi Stefan Banica Jr., ajutat de cei mai buni prieteni ai sai. Tuborg Green Fest se va desfasura in perioada in perioada 4-6 septembrie, in Parcul Izvor din Capitala, informeaza Emagic.

Stefan Banica Jr. este actor, cantaret, compozitor, textier si vedeta de televiziune. Artistul se poate mandri cu o cariera de peste peste doua decenii, la care se adauga 11 albume vandute in peste 500.000 de exemplare, roluri in filme si seriale de succes si peste o mie de concerte in intreaga tara.

Ca actor, el este apreciat pentru rolurile din filme ca Liceenii, Extemporal la dirigentie, Liceenii rock'n'roll si Triunghiul mortii, iar pe plan muzical este iubit pentru cantece ca Veta, Inca o zi, Poveste, Toata lumea danseaza, Armata si Epilog.

Albumul de debut, intitulat Un actor - un rock'n'roll, a fost lansat in 1992. A fost urmat, in 1996, de cea de-a doua aparitie discografica, Te... rock frumos, un album care marcheaza colaborarea artistului cu trupa Rock'n'roll Band si cu grupul vocal The '50's. In 2000, Stefan Banica a lansat Cel de acum, piesa Poveste fiind premiata la Festivalul de Muzica Mamaia.

Anul 2002 a adus lansarea unui nou material, De dragoste... in toate felurile. De pe album s-au remarcat single-urile, Gaseste-mi loc in inima ta si Te iubesc, femeie... (unul dintre cele mai populare videoclipuri ale artistului, datorita prezentei viitoarei sale sotii, Andreea Marin). In 2007, Stefan a lansat Impreuna, al zecelea album de studio din cariera, care a primit discul de platina pentru peste de 20.000 de unitati vandute. De pe material s-a facut remarcat primul extras pe single, S-o facem lata.

Anul acesta, pe langa filmarea unui nou videoclip pentru piesa Epilog, Stefan Banica Jr. a lansat materialul Toata lumea danseaza, in editie live de colectie.

Discografie: Un actor - un rock'n'roll (1992), Te... rock frumos (1996), Cel de acum (2000), Doar un Craciun cu tine (2000), De dragoste... in toate felurile (2002), Stefan Banica Jr in concert (2003), Zori de zi (2003), Live la Sala Palatului (2004), Duete (2005), Impreuna (2007), Toata lumea danseaza (2009).

Activitatea concertistica al lui Stefan Banica este si ea impresionanta, artistul avand la activ peste 1.000 de concerte sustinute in intreaga tara. Mai mult decat atat, in anul 1994 a inceput traditia spectacolelor de Craciun sustinute la Sala Palatului din Bucuresti, in prezent artistul detinand un adevarat record cu peste 15 concerte sold-out, sapte dintre acestea avand loc numai anul trecut.

Vezi aici site-ul artistului.

Concertul Stefan Banica & Friends va fi parte a Tuborg Green Fest. Festivalul se va desfasura in perioada 4-6 septembrie, in Parcul Izvor din Capitala. Bucurestenii vor avea ocazia sa asiste gratis la concerte unor trupe ca Guano Apes, Chicane, Zdob si Zdub, The Herbaliser, The Crystal Method, Suie Paparude si AB4. Evenimentul este organizat de Emagic.