Romanian Salsa Festival 2009 se va desfasura in Piateta Cazino din Mamaia, intre 7 si 9 august. In cadrul festivalului va fi aleasa perechea care va reprezenta Romania la Campionatul Mondial de Salsa. Headlineri ai festivalului sunt Raul Torres si Tropical Gem. Intrarea este libera, informeaza organizatorii. Spectatorii care doresc sa invete cativa pasi de dans vor avea la dispozitie 11 workshopuri.

Ajuns la editia a IV-a, Romanian Salsa Festival este organizat anual incepand din 2006. La editia din acest an, cei prezenti veti avea ocazia sa admire perechi de la cele mai importante scoli de salsa din tara. Fiecare spectacol pregatit de scolile de salsa inscrise in competitie va avea propria poveste: Palomita Blanca, Bonnie&Clyde, Pygmalion.

Raul Torres si Tropical Gem vor fi capi de afis la Romanian Salsa Festival 2009. Originar din Cuba, Raul Torres este unul dintre cei mai talentati dansatori si coregrafi, a practicat balet clasic si modern, dansuri populare cubaneze si diferite tipuri de dans international. Cu o experienta bogata acumulata in cadrul faimosului cabaret Tropicana din Havana, Raul Torres a participat la un numar impresionant de show-uri si spectacole internationale la Londra, Berlin, Hamburg, in Elvetia sau Spania.

Pentru ca si-a dorit sa impartaseasca si altora din pasiunea sa pentru dans, a fondat propria scoala, intitulata Torres Dance School, unde preda numeroase stiluri de dans: salsa, balet modern, hip-hop, afro-rumba si guaguanco. Din 2002 s-a stabilit in Bulgaria, dar continua sa participe la turnee in toata lumea.

O alta surpriza pregatita de organizatori este venirea pentru prima data in Romania a uneia dintre cele mai cunoscute trupe de dans, Tropical Gem. Formatia a fost fondata in anul 2000 de catre Rafael Gonzalez si Fernando Sosa. Stilul lor este caracterizat prin miscari pline de forta, o atentie deosebita fiind acordata costumelor dansatorilor si elementele de rumba, cha cha, hip-hop, flamenco si jazz introduse in coregrafie.

Talentul si coregrafiile Tropical Gem au primit recunoastere internationala in cadrul a numeroase congrese si festivaluri mondiale de salsa: Congresul de Salsa de la Miami (2006), Congresul de Salsa din Marea Britanie (Londra, 2006), United Salsa de la Houston (2006), Flava Invasion (Atlanta-2006), Uruguay (2007), Irlanda (2007), Israel (2007), Seul (2007) si multe altele.

Spectatorii care doresc sa invete cativa pasi de dans vor avea la dispozitie 11 workshopuri organizate pe perioada festivalului. Astfel, in schimbul unei taxe de 30 de euro, doritorii vor putea invata pasii celor mai cunoscute dansuri latino si se vor putea bucura de fiesta alaturi de Raul Torres si Tropical Gem.

Romanian Salsa Festival este singurul eveniment in cadrul caruia un juriu international face selectia pentru The World Salsa Championship. In cadrul editiei din acest an, perechi de dansatori de salsa din intreaga tara vor concura pentru a putea reprezenta Romania la World Salsa Championship 2010, in Miami, Florida. World Salsa Championship a debutat in anul 2005 la Las Vegas si reuneste cei mai buni dansatori de salsa din toata lumea.

Vezi aici site-ul Romanian Salsa Festival.