Vita de Vie si Sensor vor aduce la Tuborg Green Fest jante de masina, butoaie, scratch-uri, dar mai ales Basul si cu toba mare. Festivalul se va desfasura in perioada 4-6 septembrie, in Parcul Izvor din Capitala, informeaza Emagic. Printre formatiile deja anuntate se afla Guano Apes, Chicane, Zdob si Zdub, The Herbaliser, The Crystal Method, Suie Paparude, AB4 si Stefan Banica & Friends. Accesul publicului este gratuit.

Vita de Vie (VDV) este o trupa bucuresteana formata in 1996, formata in prezent din Adrian Despot (voce, chitara), Sorin Danescu (clape, efecte speciale), Sorin "Pupe" Tanase (tobe), Cezar Popescu (chitara), Adrian Ciuplea (bas).

Debutul are loc in 1997, cu albumul Rahova, de pe care se evidentiaza piese ca Abdullah si Ozosep. Anul 1998 aduce prima schimbare in componenta trupei (Burete ii ia locul lui Pepino la bas), dar si un turneu alaturi de Holograf si Timpuri Noi in cadrul turneului Hollywood Rock Tour.

In 1999 apare Fenomental, cel mai apreciat album VDV. Albumul va fi reeditat pe CD un an mai tarziu si va include videoclipul Basul si cu toba mare. De asemenea, Vita de Vie primeste premiul OTTOpentru cea mai buna formatie (acordat de revista Bravo) si lanseaza albumul Lucky Nights Live, material realizat alaturi de cei de la Timpuri Noi.

In 2001, Cezar Popescu ii ia locul lui Jojo la chitara. Tot acum este lansat si Exxtra, care va primi un an mai tarziu premiul UPFR pentru Cel mai bun album alternativ. Discul cuprinde si colaborari cu Suie Paparude, Parazitii sau Artanu (Adrian Plesca) de la Timpuri Noi, iar piesa Liber vorbeste tocmai despre plecarea neasteptata a lui Jojo din cadrul trupei.

In 2002, Vita de Vie lanseaza albumul Doi, care va fi promovat prin videoclipurile Visare, Totata, dar mai ales Varza (piesa raggae, atipica pentru rock-ul alternativ specific VDV). In 2004 lanseaza albumul 9704, care ofera cele mai bune piese ale trupei in perioada 1997-2004, dar si o piesa noua, Imi pasa, care va beneficia si de un videoclip. Vreme de doi ani, trupa este premiata cu titlul MTV Best Live (2004 si 2005).

In 2006, dupa inlocuirea lui Burete cu Adrian Ciuplea, Vita de Vie se implica in lansarea campaniei sociale Deschide-ti inima impotriva discriminarii persoanelor afectate de virusul HIV. Anul 2007 aduce un nou album, Egon, precum si campania Imi pasa, initiata de Vita de Vie pentru Asociatia UpDown, privind strangerea de fonduri si sensibilizarea opiniei publice cu privire la problemele cu care se confrunta persoanele afectate de Sindromul Down.

Discografie: Rahova (1997), Fenomental (1999), Lucky Nights Live (2000), Exxtra (2001), Doi (2002), 9704 (2004), Egon (2007).

Vezi aici site-ul trupei si pagina de myspace.

Sensor
Sensor
Proiectul Sensor a impus in Romania un stil total nou, o combinatie inedita de elemente de dans si sunet intr-un spectacol original, ce foloseste instrumente neconventionale precum jante de masina, butoaie sau scratch-uri.

Printre cele mai importante show-uri live sustinute pe plan international se numara si Festivalul de Moda din Budapesta (2000) in Ungaria, Film D’Amour Festival in Belgia (2002), Fashion Week in Franta (2005), iar in tara - cele doua editii de SakadatExtraSensorial, proiect de teatru neconventional, si Festivalul International de Film Transilvania (TIFF).

Trupa Sensor ii care ca membri principali pe Paul Ilea (producator, solist vocal si percusionist) si Alexandru Negara (percutie, scratch-uri, clarinet). Trupa live ii include si pe Andrei Petrila (tobe), Sergiu Stoiadin (percutie), Laura Orian (solist vocal si percutie), Cosmin Gherghinoiu (bas si voce) si Ioana Marchidan (coreograf).

Sensor este prima trupa romaneasca ce a compus un album world music (Lands - Distant Voices, in 2002).

Printre cele mai importante single-uri Sensor se numara 5 minute (2002, alaturi de George Vintila), Help Yourself (2004, premiul Best video la MTV Romanian Music Awards) si La Dragoste Nu Se Poate, produs si regizat chiar de Sensor. In prezent, trupa lucreaza la un nou album care urmeaza a fi lansat in toamna acestui an.

Discografie: Lands - Distant Voices (2002), E-volution (2004), Sensuous Moods (2008), Promo - Club Mix (2008), Best, Unreleased (2009).

Vezi aici site-ul trupei si pagina de myspace.

Concertele Vita de Vie si Sensor vor face parte din Tuborg Green Fest 2009. Festivalul se va desfasura in perioada 4-6 septembrie, in Parcul Izvor din Capitala. Bucurestenii vor avea ocazia sa asiste gratis la concertele unor trupe ca Guano Apes, Chicane, Zdob si Zdub, The Herbaliser, The Crystal Method, Suie Paparude, AB4 si Stefan Banica & Friends. Evenimentul este organizat de Emagic.