Mandinga si Publika sunt cele mai recente confirmari din cadrul Tuborg Green Fest, care se va desfasura intre 4 si 6 septembrie, in Parcul Izvor din Bucuresti, informeaza Emagic. Printre formatiile deja anuntate se afla Guano Apes, Chicane, Zdob si Zdub, The Herbaliser, The Crystal Method, Suie Paparude, AB4, Stefan Banica & Friends, Vita de Vie si Sensor. Accesul publicului este gratuit.

Mandinga este o trupa formata in prezent din 10 membri - Ella (voce), Alejandro (voce), Alex (trompeta, flaut si voce), Bazooka (timbales, percutie), Florin (bass si voce), Chupi (tobe, percutie, voce), Omar Secada (pian), Zach (saxofon), Tony (trombon) si El Nino (percutie). Mandinga a fost desemnata anul acesta drept trupa cu "cel mai bun show live" din Romania, la Premiile Muzicale Romanesti.

Timp de mai bine de 6 ani, trupa a detinut suprematia pe segmentul latino din Romania, fiind pionerii unui stil muzical extrem de apreciat in strainatate - balkan salsa, latino cu influente de folclor balcanic, plus influente din o sumedenie de stiluri de la salsa, la guajira, hip-hop, guajira funk, bolero, cha-cha, reggaeton, pana la R&B, latin house, calipso, latin hip-hop si chiar acid jazz.

Mandinga este prima trupa care a cantat balkan salsa in Europa de Est, presa numind acest stil muzical: "un bun exemplu pentru ce inseamna muzica lumii”.

De-a lungul carierei, Mandinga a lansat patru albume, care includ piese in limba romana, engleza si spaniola. Ce de-al doilea album, intitulat Soarele meu, a fost premiat cu Discul de Aur.

Din 2002 (anul infiintarii) si pana astazi, trupa a concertat in deschiderea unor artisti internationali precum Rafaga, Manolito Simonet y su Trabucco, dar si Live From Buena Vista - The Havana Lounge. Pe langa concertele din Romania, trupa a mai fost invitata sa isi prezinte show-ul in Bulgaria, Germania, Serbia, Polonia si Cuba.

Anul 2009 le-a adus membrilor trupei un turneu de 12 concerte prin tara, noi show-uri in strainatate (Bulgaria si Slovacia), precum si un nou premiu: “Best live in Romania”. De asemenea, in cadrul editiei de anul acesta a Festivalului de Jazz de la Sibiu, Mandinga a impartit scena cu celebrul Arturo Sandoval, alaturi de care a realizat un jam session de exceptie.

Discografie: De corazon (2003), Soarele meu (2005), Gozalo (2006), Donde (2008).

Vezi aici site-ul trupei.

Mandinga - Donde

Publika
Publika
Trupa Publika a fost infiintata in anul 2008, dintr-o “potrivire muzicala iesita din comun si o comunicare exceptionala”. Cei cinci membri sunt muzicieni cu o bogata experienta de scena, de productie si de studio.

Solistul trupei este Ionut Ruscior, figura sonora pe plan muzical, fiind parte a formatilor VIP si Cross. La chitara se afla Florin Giuglea, unul dintre cei mai cunoscuti chitaristi de blues din Romania, iar la clape, Robby G, cunoscut ca fiind printre primii producatori de muzica din tara. Tobosarul trupei Publika este Hanes Radu, unul dintre cei mai apreciati tobosari de la noi, cunoscut pentru colaborarile cu artisti precum Tibi Scobiola si Damian Draghici. La bas se afla Adi Ciuplea, parte componenta a trupei Vita de Vie.

Pe langa piesele compozitiile proprii, formatia Publika mai are in repertoriu si peste 70 de coveruri ale unor trupe ca Beatles, Coldplay, Depeche Mode, Queen, Police sau U2. Vezi aici repertoriul complet de coveruri.

Vezi aici site-ul oficial si pagina de myspace.

Concertele Mandinga si Publika fac parte din Tuborg Green Fest 2009. Festivalul se va desfasura in perioada 4-6 septembrie, in Parcul Izvor din Capitala. Bucurestenii vor avea ocazia sa asiste gratis la concertele unor trupe ca Guano Apes, Chicane, Zdob si Zdub, The Herbaliser, The Crystal Method, Suie Paparude, AB4, Stefan Banica & Friends, Vita de Vie si Sensor. Evenimentul este organizat de Emagic.