Supranumit Johnny Cash din Cuba, Eliades Ochoa va concerta pe data de 4 octombrie, la Sala Sporturilor din Cluj, precum si pe 5 octombrie, la Sala Palatului din Bucuresti (in deschidere Analia Selis & Band), informeaza Fundatia Phoenix. Artistul revine in Romania dupa ce, in 2007, a sustinut trei concerte sold out la Bucuresti, Cluj si Timisoara. De asemenea, marele "sonero" a participat si la alte doua evenimente aniversare ale unor corporatii internationale care au reprezentanta si in tara noastra.

Buena Vista Social Club include nume ca: Eliades Ochoa (singurul solist vocal ramas in viata din vechea garda care a consacrat universal muzica orginara din Cuba), Omara Portuondo (singura solista vocala din proiectul BVSC), Roberto Fonseca (pianist care i-a preluat locul lui Ruben Gonzales) si cei trei "corifei" instrumentisti ramasi din grupul originar (Manuel Galban - chitara, Guajiro Mirabal - trompeta si Jesus Aguajo Ramos - trombon).

Eliades Ochoa este considerat unul dintre cei mai importanti muzicieni cubanezi din toate timpurile, un remarcabil pastrator al muzicii cubaneze traditionale. Contributia lui la Buena Vista Social Club cuprinde piese ca: El Cuarto de Tula, Chan Chan si El Carretero. A participat la toate marile turnee mondiale ale super-starurilor cubaneze, impreuna cu Ibrahim Ferrer, Compay Segundo, Ruben Gonzalez, Cachaito Lopez sau Omara Portuondo.

Eliades Ochoa este singurul muzician consacrat de marca Buena Vista Social Club care vine sa cante la Bucuresti anul acesta. In actualul turneu, artistul va fi insotit de trupa lui, Grupo Patria.

Pe data de 4 octombrie, Eliades Ochoa va sustine un concert la Sala Sporturilor din Cluj, eveniment organizat de Diesel Club. Biletele pentru concertul din Cluj costa intre 50 lei si 200 lei si pot fi gasite la Diesel Club.

Pe 5 octombrie, Eliades Ochoa va fi prezent pe scena Salii Palatului din Bucuresti. In deschidere, Analia Selis & Band vor incalzi atmosfera, incepand cu ora 20:00. Biletele pentru concertul din Capitala costa intre 75 si 250 lei si pot fi gasite pe www.blt.ro, www.bilete.ro, www.eventim.ro, www.ticketpoint.ro si la magazinele Diverta, Germanos, Muzica, Carturesti si la Sala Palatului.

Fundatia Phoenix a adus in Romania si alti artisti marca Buena Vista Social Club, cum ar fi Omara Portuondo in 2005 si 2006, Guajiro Mirabal, Cachaito Lopez, Manuel Galban si Aguaje Ramos in 2006, Roberto Fonseca in 2007.

Vezi site-ul oficial al artistului si pagina de myspace.