Multipla detinatoare a discului de platina, castigatoare de Grammy si actrita, Lil' Kim va concerta vineri, 14 august, in clubul Bamboo Mamaia, de la ora 23:00, informeaza King Size Entertainment. Biletele costa 50 RON.

Lil' Kim, pe numele ei adevarat Kimberly Denise Jones, s-a nascut in Brooklyn, New York, pe data de 11 iulie 1974.

Si-a inceput cariera muzicala in 1990, dupa ce l-a intalnit pe Christopher Wallace (Notorious B.I.G./Biggie Smalls) si a devenit prima femeie din grupul Junior M.A.F.I.A. In aceasta formula a fost inregistrat Conspiracy (1995), album care a debutat pe locul 8 in topul Billboard Hot 100 si care s-a remarcat prin single-urile Player's Anthem si Get Money.

La scurt timp, Lil' Kim a inceput sa colaboreze cu nume ca Mona Lisa, The Isley Brothers, Total si Skin Deep, pentru ca in 1996 sa isi lanseze primul album solo, Hard Core, care cuprindea si single-urile Not Tonight si No Time (un duet cu Sean "Puffy" Combs, pe atunci Puff Daddy, devenit intre timp P. Diddy). Artista a inceput sa isi creeze o imagine provocatoare, aparand in bikini "intrati la apa" si blanuri.

Dupa moartea lui Notorius B.I.G. (9 martie 1997), Lil' Kim nu s-a mai ocupat de propriile albume, dar s-a implicat in diverse alte proiecte: a aparut in Bad Boy Tour-ul lui Puff Daddy in 1998 si a lansat Queen Bee Records. In 1999 a aparut in filmul She's All That, iar in 2002 a jucat in comedia Juwanna Man.

Urmatorul album, Notorious K.I.M., a fost lansat in 2000 si a intrat pe pozitia 1 in Billboard R&B/Hip-Hop Charts.

Anul 2001 avea sa-i aduca succesul cu remake-ul hit-ului Lady Marmalade (Patti Labelle). Remake-ul a ajuns pe locul 1 in Billboard Hot 100 si a fost marcat de colaborarea cu Mya, Pink si Christina Aguilera. Piesa avea sa le aduca un Grammy in 2002, la categoria Best Pop Collaboration.

Cel de-al treilea album Lil' Kim, intitulat La Bella Mafia, a aparut in 2003 si cuprindea piesa ca The Jump Off si Magic Stick, un featuring cu 50 Cent. The Naked Truth, scos pe piata in 2005, avea sa intre pe 6 in Billboard's Top 200 Album's si avea sa vanda 109,000 copii in prima saptamana de dupa lansare.

A colaborat de-a lungul timpului cu artisti ca Notorious B.I.G., P. Diddy, Christina Aguilera, Pink, Mya, Missy Elliott, Sisq, Mary J. Blige, Phil Collins, 50 Cent, Foxy Brown, Mase, Jay-Z, Will Smith, Beyonce Knowles, R Kelly, T-Pain & Young Jeezy, Busta Rhymes, Lil' Wayne.

Vezi aici blogul artistei si pagina ei de myspace.

Joi, 13 august, Lil' Kim va sustine in Bucuresti o conferinta la hotelul Howard Johnson. Pentru scurta vizita din Capitala, artista a cerut sa aiba o camera special amenajata pentru repetitiile dinaintea concertului si sa aiba la discretie pentru 24 de ore un Mercedes VIP Van, pentru a merge cu echipa sa de dansatori la cumparaturi.

Vineri dupa pranz, controversata artista va zbura cu elicopterul spre litoralul romanesc, la Mamaia, unde va sta la hotelul Vega, in apartamentul prezidential. Lil' Kim este la prima vizita in Romania si va sustine vineri, 14 august, un concert pe litoral, in clubul Bamboo Mamaia.

Evenimentul este organizat de King Size Entertainment. Rezervari: 0731 990 099 si 0726 226 266. Bamboo Mamaia se afla pe Bd. Mamaia, nr. 406.