Marti, 11 august, in cea de-a doua zi a Festivalului de film Anonimul, cinefilii prezenti la Sfantu Gheorghe au avut parte de Songs For Andy Warhol’s Screen Tests, proiect sustinut de Lucian Ban, Silent Strike si Sorin Romanescu, alaturi de artistul vizual Dan Basu. Ca background si inspiratie au fost folosite screen testele celebrului artist american Andy Warhol. Experimentul live a fost urmat de proiectii de filme pana aproape de dimineata.

Proiectul initiat de pianistul roman Lucian Ban, actualmente rezident la New York, a fost prezentat in premiera in cadrul Festivalului de Film Anonimul, cu mare succes la public. De altfel, concertul programat initial sa dureze 45 de minute a durat aproape o ora si jumatate, artistii fiind incurajati de publicul cinefil din Sf. Gheorghe sa continue performance-ul.

Tot marti a debutat competitia de lungmetraj, cu primele doua titluri: Treeless Mountain/ Munteleplesuv in regia lui So-Yong Kim si Stella in regia Sylviei Verheyde.

A urmat proiectia filmului Sleuth din cadrul Programului Actori deveniti Regizori si Producatori, in regia lui Kenneth Branagh, cu Michael Caine si Jude Law.

Provocat de catre Irina Margareta Nistor, producatorul peliculei, britanicul Simon Moseley, a vorbit publicului inainte de proiectie despre colaborarea sa cu Kenneth Branagh, in dubla ipostaza - cea de actor, respectiv de regizor. Desi filmul s-a terminat in jurul orei 2 a.m., Moseley a tinut sa multumesca audientei pentru reactiile pozitive din timpul filmului, iar raspunsul din public a venit prompt: “The movie was great".

Miercuri, 12 august, a intrat in competitia de lungmetraj cel de-al treilea titlu - 199 recetas para ser feliz/ 199 retete de fericire, in regia lui Andrés Waissbluth. Filmul a fost reprezentat de actrita Tammy Garea Prades (Helena), care a raspuns intrebarilor adresate pe scena de catre selectorul Festivalul, Ludmila Cvikova.

In plus, au fost proiectate si primele scurtmetraje de fictiune din competitie, printre care si sapte productii romanesti: Pe seama ta, semnat de Anamaria Lazarovici, O familie in regia lui Emanuel Parvu, Eu sunt eu al Monicai Istrate, Fabulosul destin al lui Toma Cuzin de Vlad Trandafir si Paul Negoescu, Uriasul in regia lui Mihai Ionescu, Nunta lui Oli de Tudor Cristian Jurgiu si Numele meu este de Dorin Moldoveanu.

Competitia de lungmetraj continua joi, 13 august, cu titlurile Cealalta Irina in regia lui Andrei Gruszniczki si Tulpan semnat de Sergei Dvortsevoy, iar cea de scurtmetraj fictiune si animatie continua cu alte titluri printre care si filmele romanesti Marile sperante, regia Alexei Gubenco si Ca-n trafic, regia Liviu Barbulescu si Madalina Sauca si Tarantyno, regia Mircea Nestor.