Formatia Editors, “cea mai mare trupa britanica a ultimei decade dupa Arctic Monkeys”, va concerta in Bucuresti duminica, 16 august, la Teatrul de Vara Herastrau. Evenimentul va avea loc cu incepere de la ora 19:00, informeaza One Event. "Vom canta cateva piese - probabil patru - de pe noul album si o selectie intreaga de pe precedentele doua. Va fi un concert care va oferi 90 de minute de energie si voiosie. De-abia asteptam!", a declarat Russell Leetch, basistul trupei.

Initial s-au numit Pilot, apoi The Pride si Snowfield, pentru ca in anul 2002 sa isi schimbe titulatura in Editors. Din componenta trupei fac parte Tom Smith (voce, chitara, pian), Chris Urbanowicz (chitara), Russell Leetch (bas) si Ed Lay (tobe, percutie).

Dupa lansarea single-ului de debut Bullets, au fost comparati cu formatii pe val precum Bloc Party sau Interpol, sau cu legendara Joy Division. NME elogia debutul lor: “este ceva dureros de frumos, ce tanjeste dupa speranta… Bullets este o piesa ce ar fi putut fi scrisa cu usurinta de U2 pe la inceputul anilor ’80 sau ceva ce The Cure si Robert Smith ar putea scrie in 2 minute, intr-o zi de vacanta”.

Pana in prezent, Editors au lansat doua albume de studio, care s-au vandut in peste doua milioane de copii in intreaga lume. Albumul de debut, intitulat The Back Room, a fost lansat in 2005 si contine hit-urile Munich si Blood. Urmatorul disc, An End Has A Start, a intrat direct pe locul intai in topul vanzarilor de albume din UK din luna iunie 2007.

Succesul de care au continuat sa se bucure i-a determinat pe cei de la cotidianul britanic The Mail On Sunday sa-i numeasca pe Editors “cea mai mare trupa britanica a ultimei decade dupa Arctic Monkeys”. "Suntem o trupa mai buna decat Arctic Monkeys. Vom fi redescoperiti de melomani peste 20 de ani, cand lumea va asculta formatiile prin intermediul unui cip implantat in creier si atunci vor intelege ca am fost cea mai buna trupa din anii 2000", a declarat Russell Leetch, basistul trupei, intr-un interviu acordat pentru HotNews.ro.

In septembrie 2009 este programat sa apara cel de-al treilea album de studio al formatiei, material care va purta titlul In This Light And On This Evening. Trupa a declarat recent ca soundul noului material va fi unul mult mai crud, direct si inaltator in comparatie cu compozitiile lor precedente, iar de productia lui s-a ocupat veteranul Flood, bine cunoscut pentru colaborarile sale cu trupe ca Depeche Mode, U2, Nick Cave, PJ Harvey sau Nine Inch Nails.

Vezi aici site-ul oficial al trupei si pagina de myspace.

Biletele costa 85 RON si pot fi achizitionate online de la MyTicket.ro si din Reteaua Diverta, Librariile Carturesti si cluburile Control si Fire. Evenimentul este organizat de One Event.