Dupa recitalul sustinut vineri in cadrul Sziget Festival, formatia AB4 va canta in deschiderea concertului Editors, informeaza organizatorii. Evenimentul va avea loc duminica, 16 august, la Teatrul de Vara Herastrau din Capitala.

Tom Smith, solistul trupei Editors, a facut primele dezvaluiri despre noul album, intitulat In This Light And On This Evening, album care va fi lansat in toamna acestui an.

Primele piese scrise pentru acest album au prins contur la sfarsitul turneului An End Has A Start din vara lui 2008 si au fost apoi trimise de catre Tom prin e-mail colegilor de trupa. Doi dintre ei, Russ si Chris, locuiesc acum in New York, bateristul Ed este inca in Birmingham, in timp ce Tom traieste in Londra.

In ciuda distantelor mari ce-i separa, acestia au reusit sa adune 20 de piese cu care au intrat in studio in primavara acestui an, alaturi de faimosul producator Flood, binecunoscut pentru colaborarile sale cu trupe ca Depeche Mode, U2, Nine Inch Nails, PJ Harvey sau Nick Cave.

“Prezenta lui Flood a fost vitala pentru inregistrarea acestui album. Ne-a ajutat sa cream in studio acel feeling de pe scena, cand cantam live”, spune Tom. Sound-ul noului material este unul mai crud, direct si inaltator in comparatie cu compozitiile lor precedente. Cateva dintre aceste compozitii vor putea fi ascultate live in premiera la Teatrul de Vara Herastrau.

In deschiderea concertului de duminica, 16 august, va evolua AB4. Trupa a terminat recent la Roma inregistrarile pentru noul album impreuna cu inginerul de sunet britanic Hugh Griffiths, cunoscut pentru colaborarile cu trupe ca Placebo, Suede sau Bush. AB4 a cantat vineri in cadrul festivalului Sziget.

Sambata, tot in cadrul acestui festival, vor concerta si cei de la Editors, pe Scena Principala. In aceeasi zi mai canta The Subways, Klaxons, Manic Street Preachers si Placebo.

Accesul si ultimele detalii legate de concertul Editors

Accesul in Teatrul de Vara Herastrau se va face incepand cu ora 18:00, prin intrarea din Parcul Herastrau dinspre Piata Arcul de Triumf.

Este strict interzis accesul cu camere foto, video si aparate de inregistrare audio, sticle, pahare, recipiente din plastic, mancare, bautura, droguri, arme si obiecte periculoase sau orice alte obiecte ornamentale. De asemenea, spectatorii sunt rugati sa nu vina la concert cu obiecte voluminoase sau contondente (rucsaci, casti de motociclist etc).

In amplasament se vor organiza puncte de vanzare pentru comercializarea bauturilor. La zona de merchandising, fanii Editors vor putea achizitiona produse promotionale originale.

Biletele pentru concertul Editors si AB4 din data de 16 august 2009 se comercializeaza la preturile de 85 RON. Tichetele pot fi achizitionate din reteaua Diverta, Magazinul Muzica, Librariile Carturesti, din cluburile Control si Fire, precum si din magazinele Off The record si The Kitchen, iar in ziua evenimentului si de la casa de bilete special amenajata la intrarea in locatie. Evenimentul este produs de One Event.