Prima editie a Festivalului Ceaiului si Cafelei – Tea&Coffee Festival are loc in Capitala, intre 22 si 29 august 2009 si cuprinde o serie de manifestari stradale, spectacole in ceainarii si cafenele bucurestene precum si o expozitie de ceai, cafea si accesorii. Expozitia se va desfasura, in penultima zi a Festivalului, vineri 28 august, la Palatul Sutu (Muzeul Municipiului Bucuresti – bulevardul I.C. Bratianu nr. 2, statia de Metrou Universitate)

Tea&Coffee Festival 2009 are drept scop promovarea consumului de ceai si cafea, aducerea in actualitate a traditiilor si ritualurilor servirii lor. Evenimentul va aduce in prim plan si noile tendinte practicate, in tarile cu traditie (Brazilia, Italia, Japonia, Rusia India etc.) in ceea ce priveste prepararea si prezentarea unor bauturi din ceai si cafea.

Printre manifestarile care vor avea loc in cadrul Festivalului, intre 22 si 28 august, se numara: concerte de muzica traditionala ruseasca, italiana si sud-americana, dansuri indiene, dar si ceremonii de servire a ceaiului practicate in Anglia si Japonia.

Locatiile acestor evenimente reunite sub numele Tea&Coffee Festival sunt cafenele si ceainariile: Lente&Cafea (Str. Gen. Praporgescu Nr. 31), Serendipity (str. Dubrava Rosie nr. 12), Cafepedia (str. Pictor Verona nr. 2) si Cafe Verona - Carturesti (str. Arthur Verona nr. 13).

Expozitie de ceai, cafea si accesorii, in centrul Capitalei

Pe 28 august, la Palatul Sutu, in cadrul Tea&Coffee Festival 2009 se va desfasura si o expozitie cu diverse sortimente, produse si accesorii folosite la prepararea si servirea unor bauturi pe baza de ceai si cafea.

Expozitia se adreseaza atat amatorilor de ceai si cafea cat si profesionistilor care activeaza atat in domeniul de resort in calitate fie de producatori, fie de importatori cat si in industria HoReCa.

Toti acestia vor putea gasi la Palatul Sutu numeroase sortimente de ceai si cafea, instrumente si vesela pentru servirea ceaiului, aparate tip expressoare, filtre etc.

In plus, aceasta expozitie de ceai si cafea se adreseaza si celor care sunt interesati de beneficiile si efectele terapeutice ale acestor doua bauturi.

Vizitatorii expozitiei Tea&Coffee Festival 2009 vor avea posibilitatea sa aleaga si sa testeze, in functie de preferinte, arome diferite de cafea si ceai, prezentate la standurile expozitiei, in curtea si in incinta Palatului Sutu.

Programul Tea&Coffee Festival, 22-29 august 2009

Duminica, 23 august – Lente&Cafea (Str. Gen. Praporgescu, nr. 31)

Ceremonia Ceaiului in Japonia

Intrare libera

Marti, 25 august, orele 20:00 - Serendipity (Str. Dubrava Rosie nr. 12)

Ceai si muzica traditionala ruseasca cu Nataly Group

Intrare: 10 lei

Joi, 27 august, orele 21:00 - Cafepedia (str. Pictor Verona, nr. 2)

Cafea cu arome de muzica sud-americana - trupa Jezebel

Intrare: 10 lei

Vineri, 28 august, intre orele 10:00 si 20:00– Palatul Sutu (Muzeul Municipiului Bucuresti, b-dul I.C. Bratianu, nr. 2)

Expozitie de ceai, cafea si accesorii (ateliere de olarit, ceremonii si traditii de servire a ceaiului si cafelei, muzica si dans)

Intrare libera

Sambata, 29 august, orele 17:00 – Cafe Verona-terasa Carturesti (Str. Arthur Verona, nr. 13)

Five O’Clock de I.L.Caragiale, cu Liliana Farcas, Florin Lazarescu, Irina Sarbu, Casiana Suteu

Mai multe informatii despre programul Festivalului se pot gasi pe site-ul www.tea-coffee.ro