Declarat Cel mai bun chitarist al anului 1987 in Romania si Cel mai bun chitarist al anului 1992 in Ungaria, Rares Totu va concerta vineri, 21 august, in localul Papa la Soni, informeaza organizatorii. Tot la Vama Veche vor mai canta Tolgyesi Attila & Deep Sound (sambata, 22 august) si A.G. Weinberger (23 august), unul dintre cei mai cunoscuti chitaristi romani peste hotare.

Rares Totu s-a nascut pe 27 septembrie 1965, la Cluj-Napoca. La varsta de 7 ani a inceput sa ia lectii de pian, dar s-a hotarat sa devina chitarist dupa ce a vazut un film Martin Scorsese care avea sa-i schimbe viata: The Last Waltz (featuring Eric Clapton, printre altii).

In 1987 a format trupa Trans Express, alaturi de care a castigat in acel an toate competitiile desfasurate in tara. Astfel, Rares a castigat toate premiile pentru chitara si a fost numit Cel mai bun chitarist al anului 1987. Doi ani mai tarziu, datorita piesei The Heat Of The Night, revista Metal Hammer avea sa ii numeasca "cea mai buna trupa si cel mai bun cantec care au aparut din spatele Cortinei de Fier". Pentru o perioada, Rares a cantat si la clape in cadrul formatiei Compact.

In 1990, in urma unor concerte foarte bine primite in Ungaria, s-au hotarat sa se mute in Budapesta, intorcandu-se in tara doar pentru show-uri la evenimente importante ca Rock’ 91 sau in deschiderea concertului Uriah Heep. In 1992, Rares a primit al doilea sau titlu de Cel mai bun chitarist al anului, de data asta in Ungaria.

Dupa un accident soldat cu moartea lui Bela Raduly, bateristul trupei la acea vreme, Rares a hotarat sa se intoarca in Romania si a format, in 2003, trupa Midnight Express. O piesa a acestora (o versiune a cantecului All Along The Watchtower) a fost inclusa pe CD-ul Romanian Tribute To Hendrix.

In prezent, Rares Totu lucreaza la primul lui material ca artist solo, care va cuprinde si colaborari cu mai multe voci cunoscute ale Romaniei. El va concerta vineri, 21 august, sub titulatura Rares Totu Blues Experience, la Vama Veche.

Vezi aici pagina de myspace a artistului.

Tot in localul Papa la Soni vor urca pe scena sambata, 22 august, Tolgyesi Attila & Deep Sound. Duminica, 23 august, A.G. Weinberger va aduce bluesul la Vama Veche. The Transylvanian Guitar Man se poate mandri cu o experienta de peste 20 de ani in intreaga lume.

La inceputul anilor 1990, A.G. Weinberger a cantat in tari ca Germania, Elvetia, Israel, Turcia si Ungaria. In 1996 a ajuns pentru prima oara in SUA, la Memphis, Tennessee, cu scopul de a lua contact cu industria americana de blues. Un an mai tarziu avea sa cante in Piata Universitatii, cu ocazia vizitei presedintelui SUA de atunci, Bill Clinton. Ca urmare, a primit un mesaj de multumire semnat personal de Clinton.

In 1998 a participat la Festivalul Bluestock (Tennessee), fiind singurul artist non-american acceptat sa participe la celebra manifestare.

In 2000, a plecat ''in exil cultural in Statele Unite'', pentru o perioada de patru ani. A cantat intai in cluburile din Chicago, dupa care s-a mutat in New York, unde a concertat in cluburi celebre ca Decade, Bitter End, Red Lion etc. A pornit apoi in turneu cu o cantareata de country din Nashville, alaturi de care a colindat toata America, parcurgand aproape 30 de mii de mile. In final s-a stabilit in Las Vegas, unde a cantat in cluburi si cazinouri si a predat lectii de chitara.

Discografie: Good Morning, Mr. Blues (1996), Standard Weinberger (1997), Transylvania Avenue (1999), Nashville Calling (2005), Guitar Man vol. I si II (2008).

Vezi aici site-ul artistului si pagina de myspace.