Considerata una dintre cele mai apreciate si mai scandaloase formatii de heavy metal din lume, formatia W.A.S.P. va concerta in Bucuresti pe 16 noiembrie, informeaza promusicprod.ro. Evenimentul va face parte din turneul de promovare a noului album, Babylon, care va fi lansat pe 12 octombrie. Americanii au mai concertat in Romania cu ocazia festivalului Maximum Rock, sustinut in 2006, la Cluj-Napoca.

W.A.S.P. este una dintre cele mai cunoscute formatii americane de heavy metal. Infiintata in 1982, trupa se poate mandri cu 13 materiale discografice lansate pana in prezent (al 14-lea disc va aparea in aceasta toamna).

W.A.S.P. este un acronim faimos pentru White Anglo-Saxon Protestant. De-a lungul vremii au fost avansate diverse posibile variante care sa explice numele formatiei, neconfirmate insa. Intrebat intr-un inteviu despre semnificatia lui "W.A.S.P.", Blackie Lawless, frontman-ul trupei, avea sa raspunda: "nu suntem siguri, amice".

Blackie Lawless si colegii sai sunt recunoscuti pentru show-urile lor, considerate de multi scandaloase. In a doua jumatate a anilor '80, au existat o serie de amenintari cu bomba in locurile unde trupa urma sa cante, iar viata solistului Blackie a fost pusa in pericol de focuri de arma.

La reputatia trupei a contribuit inclusiv primul single, intitulat Animal, considerat imoral din cauza mesajului sau. De altfel, cantecul nu a fost inclus pe albumul de debut, de teama ca discul va fi interzis in magazine.

Trupa a mai socat si in cadrul turneului de promovare a albumului Kill F**k Die (1997), din cauza faptului ca show-urile includeau scene scandaloase, ca violarea unei calugarite si taierea unui porc.

Printre cele mai cunoscute piese ale formatiei se numara: Animal, L.O.V.E Machine, Wild Child, I Wanna Be Somebody.

Discografie: W.A.S.P. (1984), The Last Command (1985), Inside The Electric Circus (1986), The Headless Children (1989), The Crimson Idol (1992), Still Not Black Enough (1995), Kill F**k Die (1997), Helldorado (1999), Unholy Terror (2001), Dying For The World (2002), The Neon God part 1 - The Rise (2004), The Neon God part 2 - The Demise (2004), Dominator (2007), Babylon (2009). (albume de studio)

In prezent, W.A.S.P. inseamna: Blackie Lawless (voce, chitara), Doug Blair (chitara), Mike Duda (bas) si Mike Dupke (tobe).

Vezi aici site-ul trupei si pagina de myspace.