Toleranta fata de romi, in primul rand, si fata de homosexuali, de oameni care sunt diferiti.

Dupa un moment muzical in care a combinat La Isla Bonita cu Lela Pala Tute, pe la mijlocul spectacolului, un moment in care a cantat in romani acompaniata de niste lautari si a incins o hora pe scena, Madonna a dialogat in sfarsit cu publicul roman. Niciun cuvant in romaneste, doar Hello Romania si exprimarea bucuriei ca se afla in Romania si ca ne iubeste. Adica acele cuvinte sablon pe care le zice orice artist care ieri a fost la Belgrad, azi la Bucuresti si maine merge la Sofia, intr-un turneu care dureaza un an si jumatate si locul in care se afla la un moment dat probabil devine usor irelevant. Mi-l amintesc pe Lenny Kravitz care a zis ca se bucura ca e in Budapesta si toata lumea l-a huiduit.

Buna, deci dupa firestile cuvinte adresate publicului, Madonna ne-a dat acea lectie de toleranta, spunand ca a urmarit stiri si ca i s-a adus in atentie ca in Europa de Est tiganii sunt discriminati. Ne-a spus ca nu crede in discriminare, ca toti oamenii sunt egali si ca tiganii, homosexualii si toti cei diferiti de noi trebuie tratati cu respect. Let's not forget that, a spus ea. Apoi a cantat You Must Love Me.

In jurul meu, pe o raza de 1,5 metri cat am putut observa, reactia oamenilor a fost sa fluiere si sa huiduie. Si pareau oameni educati, credeti-ma. Insa toata aceasta lectie de toleranta a venit pe un fond de oarecare nervozitate, pe care eu nu l-am vazut si la alte concerte. Nimeni nu vedea aproape nimic pe scena, desi eram in sectorul A, insa pana atunci lumea dansa, canta.

Citeste mai mult si comenteaza pe blogul Menaru.