Declarat Cel mai bun artist de blues contemporan in 1996, la premiile W.C. Handy, Coco Montoya va canta in Hard Rock Cafe Bucuresti pe 2 septembrie, in cadrul seriei Blue Moods - Anotimpuri ale Blues-ului, informeaza Event Plus. In deschidere va concerta George Baicea Electric Blues Band, de la ora 20:00.

Pe parcursul celor peste 30 de ani de cariera muzicala, incepute ca baterist, chitaristul si vocalistul Coco Montoya a facut din vocea si din chitara sa instrumente ce l-au propulsat la nivelul superior ale universului blues-rock. Revista Guitar World avea sa scrie despre el: “este chitaristul care se afla in linia intai a blues-ului contemporan”.

Totul a inceput in anii ’70, cand legendarul bluesman Albert Collins isi cauta cu disperare un baterist pentru turneul ce incepea curand in Northwest. “Cand m-a sunat, m-am gandit ca vom repeta cateva saptamani inaintea turneului. In schimb, mi-a spus ca vine sa ma ia in trei ore”, isi aminteste Coco Montoya. In timpul turneului, Albert l-a luat pe Coco sub aripa sa si l-a initiat in tainele blues-ului. Dupa incheierea turneului, Coco a ramas in trupa lui Collins inca 5 ani.

Aceea a fost perioada in care Montoya a inceput sa descopere chitara, avandu-l alaturi pe Collins. “Stateam impreuna ore in sir si cantam la chitara". Avea acel ritm al sau inconfundabil, dar imi spunea nu te gandi la el, doar simte-l. Mi-a oferit cel mai frumos dar pe care mi l-a oferit cineva, acela de a cauta in mine”, spune Coco.

La inceputul anilor ’90, Montoya s-a aflat la o alta rascruce a carierei sale. Dupa despartirea de trupa lui Collins (cei doi au ramas buni prieteni), a urmat o lunga perioada in care a cantat in Bluesbreakers, bandul lui John Mayall. Simtind nevoia unei schimbari, avea sa se lanseze in cariera solo si pana in 1993 avea deja trei albume de autor. In 1996 a primit patru nominalizari la W.C. Handy Awards si a fost numit Cel mai bun artist nou de blues.

Astazi, Coco Montoya sustine in medie 200 de concerte pe an, in toata lumea. Canta la festivaluri renumite, fiind nelipsit de la celebrele evenimente de blues din New Orleans, Chicago sau San Francisco.

Discografie: Gotta Mind To Travel (1995), Ya Think I'd Know Better (1996), Just Let Go (1997), Suspicios (2000), Can't Look Back (2002), Dirty Deal (2007).

Vezi aici site-ul artistului si pagina sa de myspace.

Biletele pentru concertul Coco Montoya costa 75 de lei si pot fi cumparate in Diverta, la Hard Rock Cafe si pe myticket.ro.

Coco Montoya va concerta in Romania pe 2 septembrie, la Hard Rock Cafe Bucuresti. Evenimentul face parte din seria de “anotimpuri ale blues-ului”, Blue Moods. Este vorba de o suita de evenimente care poarta semnatura Ioan Big (Head of Design Event Plus) si isi propune sa aduca in prim plan nume sonore, legende din lumea blues-ului. In cadrul acestei serie de evenimente au fost adusi artisti ca John Hammond, Charlie Musselwhite si Eric Sardinas.

Hard Rock Cafe se afla pe Bd. Kiseleff 32, Bucuresti.