Cea de-a treia zi a festivalului Tuborg Green Fest, dedicata pop-rock-ului romanesc, va fi deschisa de formatia Publika, urmata de Mandinga si Vita de Vie. Seara va fi incheiata de un spectacol pe care Stefan Banica Jr. il va pregati alaturi de Andra, Bodo si A.G. Weinberger, informeaza organizatorii. Tuborg Green Fest se desfasoara in perioada 4-6 septembrie, in Parcul Izvor din Capitala. Accesul publicului este gratuit.

Andra
Andra
Foto: andramusic.ro
Pentru spectacolul care va incheia editia Tuborg Green Fest de anul acesta, Stefan Banica a pregatit o serie de duete alaturi de cativa dintre cele mai buni prieteni de pe scena muzicala romaneasca, prima sa invitata fiind Andra. Dupa ce s-a lansat oficial la varsta de 14 ani cu un album care a purtat chiar numele ei, Andra s-a afirmat rapid pe scena autohtona si se poate mandri cu opt albume pana in prezent.

Discografie: Andra (2001), Dragostea mea (2002), Vreau sarutarea ta (2003), Ramai cu mine (2005), Best Of (2007), Vis de iarna - Colinde (2007), Dragostea ramane (2008), Iubeste-ma azi, iubeste-ma maine (2009).

Vezi aici site-ul artistei.

Bodo (Proconsul)
Bodo (Proconsul)
Foto: proconsul.com.ro
Cel de-al doilea invitat in seara dedicata pop-rock-ului romanesc va fi Bodo (Bogdan), solistul trupei Proconsul, care a devenit cunoscut publicului larg odata cu lansarea piesei De la rusi.... Dupa alte piese de succes, in 2001 Proconsul a devenit prima trupa din Romania care a castigat trofeul Cerbul de Aur, Bodo fiind considerat, inca de la acea vreme, unul dintre cei mai buni solisti romani.

Discografie Proconsul: Tatuaj (2000), Mi-ai luat inima (2001), 10 povesti (2003), 5 (2004), Balade pentru tine (2006), Da mai departe (2007).

Vezi aici site-ul Proconsul si pagina de myspace.

A.G. Weinberger
A.G. Weinberger
Foto: agweinberger.com
Cel de-al treilea invitat al lui Stefan Banica va fi A.G. Weinberger, cunoscut drept “punctul de pornire” al blues-ului in Romania. A.G. este recunoscut ca unul dintre cei mai buni muzicieni romani, fiind renumit si pe plan international, in special pentru colaborarea cu celebrul B.B. King.

Cunoscut si ca The Transylvanian Guitar Man, A.G. si-a sarbatorit ziua de nastere din acest an printr-un concert sustinut joi, 27 august, alaturi de trei copii talentati (toti sub 14 ani) pe care artistul i-a descoperit in urma unui turneu prin tara. La eveniment au mai participat European Royal Orchestra din Anglia si Aiyana-Lee Anderson, o fetita in varsta de opt ani.

Discografie: Good Morning, Mr. Blues (1996), Standard Weinberger (1997), Transylvania Avenue (1999), Nashville Calling (2005), Guitar Man vol. I si II (2008).

Vezi aici site-ul artistului si pagina de myspace.

Stefan Banica Jr.
Stefan Banica Jr.
Foto: myspace.com/stbanica
Stefan Banica Jr. este actor, cantaret, compozitor, textier si vedeta de televiziune. Artistul se poate mandri cu o cariera de peste doua decenii, la care se adauga 11 albume vandute in peste 500.000 de exemplare, roluri in piese de teatru, filme si seriale de succes si peste o mie de concerte in intreaga tara.

De-a lungul carierei, Stefan Banica a sustinut peste 30 concerte sold-out la Sala Palatului din Bucuresti, in decembrie 2008 inregistrand un adevarat record pentru Romania, cu sapte concerte consecutive sold-out (peste 30.000 de oameni care au achizitionat bilete).

Vezi aici site-ul artistului.

Produs de Emagic, Tuborg Green Fest se va desfasura in perioada 4-6 septembrie, in Parcul Izvor din Bucuresti. Alaturi de Stefan Banica & Friends, pe afisul Tuborg Green Fest sunt prezenti artisti de renume international precum: Guano Apes, Chicane, The Crystal Method, The Herbaliser si Zdob si Zdub. Pe aceeasi scena vor urca si trupe romanesti, ca Suie Paparude, Sensor, AB4, Vita de Vie, Mandinga si Publik. Accesul publicului este gratuit.

Tuborg Green Fest a beneficiat de un warm-up party joi, 27 august. Evenimentul a avut loc in clubul Silver Church din Capitala, pe scena urcand trupele The MOOod, Les Elephants Bizarres si Discoballs.

Vezi aici programul festivalului Tuborg Green Fest.