Daca ar fi trait in Roma antica, poate ca ar fi primit porecla Scaevola. Pentru ca e stangaci - la propriu - ca Jimi Hendrix, Kurt Cobain si Paul McCartney. Insa, cum este nascut in Statele Unite, i se zice pur si simplu Coco Montoya. Miercuri, 2 septembrie, Cel mai bun artist de blues contemporan a cantat in Hard Rock Cafe Bucuresti, in fata a peste 400 de spectatori. Spre finalul celor doua ore si jumatate de blues, renumitul chitarist a coborat printre fani si a cantat pe un scaun, ca multumire pentru faptul ca "nu am mai avut demult un asemenea public".

“Beyond the blues” - asa ar putea fi caracterizata seara de miercuri, dupa titlul unei piese cantate de Coco Montoya. In fata unui Hard Rock Cafe arhiplin, celebrul chitarist s-a aratat incantat de atmosfera creata de bucuresteni.

“Nu am mai avut demult un asemenea public”, declara chitaristul Coco Montoya la finalul show-ului sustinut in Romania. "Ne-am simtit exceptional, as reveni oricand in Romania, la Blue Moods, alaturi de Event Plus. Acum am inteles ce inseamna Blue Moods, este vorba de o stare de spirit, de un dialog din priviri cu un public deosebit si avizat, de un flux de energie incredibila. A fost intr-adevar un mood".

Coco Montoya a performat in fata a peste 400 de spectatori, printre acestia aflandu-se si A.G. Weinberger, Alexandru Andries, Marcian Petrescu sau George Baicea.

“Unul dintre lucurile care imi fac o deosebita placere este sa cant in public", spune Coco Montoya. "Si aveam un fir lung, lung pentru chitara, ca sa ma pot plimba prin sala de concert, printre oameni. Cum nu am mai avut de multa vreme o asemenea stare, nu am mai facut acest lucru. Asa ca nu mi-am mai luat firul cu mine la concerte. Insa in seara asta, nu va pot spune ce rau mi-a parut ca nu l-am avut la mine. Dar vom recupera cu prima ocazie”, a promis artistul, care a reusit totusi sa se aseze pe un scaun si sa cante printre fani, catre sfarsitul concertului.

Cele doua ore si jumatate de concert au fost condimentate cu numeroase solo-uri, apartinand lui Nathan Brown (bas), Jerry Leeper (clape si background vocals) si Robert Hayes (tobe si background vocals).

Printre piesele cantate de Coco Montoya s-au numarat Am I Losing You, It’s My Own Tears, Beyond The Blues, Three Sides To Every Story, Casting My Spell, Get Your Business Straight, You Don’t Think About That, I Need Your Love In My Life, Nothing But Love.