Cunoscut ca neamtul cu “suflet de roman”, dar si ca "violonistului diavolului" (Der Teufelsgeiger), Mani Neumann va concerta, cu formatia sa Farfarello, in Clubul Silver Chuch din Bucuresti, informeaza organizatorii. Evenimentul va avea loc marti, 15 septembrie, de la ora 21:00. Alaturi de fostul violonist al trupei Phoenix vor urca pe scena Ulli Brand si Ioji Kappl, un alt nume celebru al trupei care il are ca membru fondator pe Nicu Covaci.

Mani Neumann este cunoscut in Romania ca urmare a activitatii sale ca violonist in legendara formatie Phoenix, in cadrul careia a cantat incepand cu 1978. A fost onorat cu premiul MTV - Lifetime Award si decorat de Presedintele Romaniei cu ordinul Meritul cultural, fiind ridicat la rangul de Cavaler pentru merite culturale deosebite aduse Romaniei, ca urmare a activitatii sale in trupa Phoenix.

In 1982, Mani a format, alaturi de Ulli Brand, trupa Farfarello. In cei peste 25 de ani de activitate ai Farfarello, cei doi au inregistrat 18 albume, doua dvd-uri si au participat la peste 3.500 de concerte in toata lumea. Farfarello inseamna in primul rand vioara, blockflute, percutie si chitare acustice cu 6 si 12 corzi. Sunetul trupei este brut, arhaic, eliberat de clisee, fiind o combinatie romantica de folclor est-european si influente contemporane: muzica traditionala, rock si muzica clasica.

Pe langa Farfarello, Mani mai este implicat si intr-un proiect unicat de muzica, intitulat: 3 Geiger (Cei 3 violonisti) in care incearca sa creeze un nou concept muzical alaturi de Klaus der Geiger, Christoph Broll si Ulli Brand.

Ulli Brand este considerat a fi printre cei mai buni chitaristi din Europa, fiind recunoscut pentru stilul sau unic in care interpreteaza muzica la chitara acustica de 6 si 12 corzi. Pe langa activitatea sa in Farfarello si din 3 Geigers, Ulli Brand mai canta si alaturi de Stefan Wiesbrock in Strinx - un duo de chitare acustice in care se pune accentul pe crearea unui nou stil de muzica, un stil iesit din tiparele muzicale.

Joji (Josef, Joschi) Kappl, supranumit si “Marele Blond”, este unul dintre cei mai importanti muzicieni ai Romaniei. A fost onorat cu premiul MTV - Lifetime Award si decorat de Presedintele Romaniei cu ordinul Meritul cultural si ridicat la rangul de Cavaler pentru contributia sa culturala adusa Romaniei ca urmare a activitatii sale in trupa Phoenix. Joji a mai cantat si alaturi de faimoasele trupe de rock din Europa - Kuntze si Lake, dupa care s-a alaturat trupei Farfarello.

Vezi aici site-ul oficial al trupei Farfarello si al trupei 3 Geiger.

Pornind de pe scenele Germaniei spre cele europene, Farfarello ajunge cu un concert si in Bucuresti, pe data de 15 septembrie 2009, in The Silver Church Club. Ora de incepere a spectacolului este 21:00. Biletele costa 30 RON.