Va amintiti ca Radu povestea aici despre Braila, judetul in curs de desfiintare? Ei bine, a avut dreptate. O stire de azi din cotidianul local Obiectiv spune ca unicul(!) cinematograf ramas in municipiu s-a inchis. O chestie administrativa in aparenta, legata de trecerea in patrimoniul primariei a imobilului; dureros e ca vorbim de capitala unui judet care, ca suprafata si numar de locuitori, se afla intre primele zece din Romania. Deci e adevarat, Braila se inchide. Administratia centrala le ia hectare si le da vecinilor, cinematografele se inchid, consiliul judetean se gandeste sa interzica desfasurarea unor manifestari sportive cu traditie acolo, tinerii absolventi de liceu emigreaza in corpore catre alte orase cu perspective economice si viata culturala.

Ma mir ca “Maria Filotti”, teatrul cu renume din Braila, exista inca si sustine viata culturala muribunda a acestui oras. O fi o forma de rezistenta, ma gandesc, sau norocul vine de la faptul ca mai curg bani de la ministerul culturii…

Desi daca regizorul Radu Afrim ii mai supara pe politicienii locali cu o punere in scena “neconforma” cu educatia socialista primita de acestia la scolile de partid, e posibil sa vedem spatiul cu o arhitectura deosebita al teatrului inchiriat pentru nunti si artistii expulzati din bantustanul Braila.

Apropo, vreti un teren numai bun pentru un “golf course”? Vedere la Dunare, zona centrala, utilitati…

Citeste si comenteaza pe Blog de bucurestean.