Diana Krall va concerta in Romania pe 22 noiembrie, la Sala Palatului din Capitala, informeaza Emagic. Concertul va fi inclus in turneul de promovare a celui mai nou album al artistei, intitulat Quiet Nights. In aceasta toamna, Diana a hotarat sa se ocupe si de producerea noului album al Barbrei Streisand.

Nascuta intr-o familie de muzicieni in Nanaimo, British Columbia, Canada, Diana Krall a inceput sa ia lectii de pian la varsta de 4 ani, in liceu fiind deja membra a unui grup de jazz. La 15 ani a inceput sa cante in restaurantele sic ale orasului natal, iar doi ani mai tarziu a participat la Vancouver International Jazz Festival, unde a si castigat o bursa de studiu la Berklee College of Music in Boston.

Vocea speciala si maniera aparte de interpretare ale Dianei Krall au atras atentia unor cunoscuti oameni de muzica, printre care basistul Ray Brown si tobosarul Jeff Hamilton, care au incurajat-o sa se mute in Los Angeles, unde avea sa-l intalneasca pe celebrul pianist Jimmy Rowles. Impresionat de stilul ei, Jimmy Rowles a devenit profesorul de pian al Dianei, fiind totodata si cel care a sprijinit-o in debutul carierei.

In 1993, Diana Krall a lansat primul album, Stepping Out, pentru care a colaborat cu John Clayton si Jeff Hamilton. Materialul a atras atentia producatorului Tommy LiPuma, alaturi de care Diana a inregistrat cel de-al doilea album, Only Trust Your Heart, lansat in 1995.

Al treilea disc, All For You: A Dedication To The Nat King Cole Trio, a avut un succes impresionant, care dupa nominalizarea la premiile Grammy a ramas timp de aproape 70 de saptamani in clasamentul Billboard Jazz.

Au urmat alte 10 albume cu vanzari record - printre care The Look Of Love, primul Top 10 in Billboard 200, sau Diana Krall: Live In Paris, primul album live din cariera. Cele doua materiale au fost recompensate cu numeroase discuri de platina, nominalizari si premii, inclusiv doua trofee Grammy pentru Best Jazz Vocal Performance in 1999 si Best Jazz Vocal Album in 2002.

Discografie Diana Krall: Stepping Out (1993), Only Trust Your Heart (1995), All For You: A Dedication To The Nat King Cole Trio (1996), Love Scenes (1997), When I Look In Your Eyes (1999), The Look Of Love (2001), Live In Paris (2002), Temptation (2004), The Girl In The Other Room (2004), Live At The Montreal Jazz Festival (2004), Christmas Songs (feat. The Clayton/Hamilton Jazz Orch.)(2005), From This Moment On (2006), The Very Best Of Diana Krall (2007), Quiet Nights (2009).

Detinatoare a doctoratului in Fine Arts - oferit de Universitatea Victoria din Canada in anul 2003 - Diana Krall este un artist complet. De curand, artista a avut o aparitie intr-unul dintre cele mai apreciate filme ale momentului, Public Enemies, productie care ii are in rolurile principale pe Johnny Depp, Christian Bale si Marion Cotillard. Cantareata nu este insa primul contact cu lumea filmului, artista avand la CV inca doua aparitii episodice in At First Sight (1999) si De-Lovely (2004).

De-a lungul carierei de aproape 20 de ani, Diana Krall a semnat muzica pentru coloanele sonore a peste 25 de productii cinematografice, printre care Dance With Me (1998), Anything Else (2003) - in regia lui Woody Allen, It Runs In The Family - cu Kirk si Michael Douglas (2003), sau Seven Pounds - cu Will Smith (2008).

Pe langa proiectele personale, Diana Krall a decis sa se implice si in productia noului album al celebrei Barbra Streisand, intitulat Love Is The Answer. Materialul va fi lansat luna aceasta. Diana s-a implicat de-a lungul timpului si in co-productia propriilor materiale, insa Love Is The Answer este primul disc produs integral si in exclusivitate de artista canadiana.

Love Is The Answer poarta amprenta Dianei atat la nivelul productiei, cat si la nivel interpretativ, artista implicandu-se ca pianista pe cateva dintre piesele de pe album si aducandu-si chiar si propriul jazz-quartet in studio.

Biletele pentru concertul Dianei Krall de pe 22 noiembrie sunt disponibile pe www.myticket.ro si in reteaua magazinelor Diverta, la urmatoarele categorii de pret, in functie de pozitia in sala: 500, 300, 220, 150 si 100 lei.

Vezi aici site-ul artistei si pagina ei de myspace.