Considerata cea mai de succes trupa belgiana, Vaya Con Dios va sustine pe 13 octombrie, la Sala Palatului din Bucuresti, un concert acustic, informeaza Events. Spectacolul va aduce, vreme de doua ore, piese cu influente gispy, dar si Johnny, un cover dupa Edith Piaf, care la randul sau s-a inspirat din Sanie cu zurgalai, cantecul Mariei Lataretu.

Vaya Con Dios este cea mai cunoscuta trupa belgiana. In 2008, Belgia a emis chiar o serie de timbre postale Vaya Con Dios, cu imaginea solistei Dani Klein. Printre cele mai apreciate piese ale formatiei se numara What’s A Woman, Puerto Rico, Neh Na Na Na, Don't Cry For Louie, Heading For A Fall, Just A Friend Of Mine, Don't Break My Heart.

Povestea Vaya Con Dios a inceput in Belgia, acum mai bine de douazeci de ani. In anii '80, Dani Klein (solista trupei indie Arbeid Adelt), chitaristul Willy Lambregt si contrabasistul Dirk Schoufs au hotarat sa puna bazele unei noi trupe. Cei trei impartaseau aceleasi gusturi muzicale: jazzul, opera si muzica gypsy - genuri nu foarte apreciate in acea vreme la Bruxelles.

Noua trupa a fost botezata Vaya Con Dios ("Du-te cu Dumnezeu"), un nume provenit din limba spaniola, preluat dintr-un documentar TV despre cartierul cubanez din Miami. Inca de la inceput, ei au amestecat rockul cu ritmurile latine, blues-ul, flamenco-ul si sansonetele.

Lansat in 1990, discul Night Owls a adus succesul trupei si vanzari de milioane de albume. Sub presiunea celebritatii insa, trupa a inceput sa se destrame. Willy Lambregt a parasit trupa; Dirk Schoufs, partenerul lui Dani de scena si de viata, a plecat de asemenea din Vaya Con Dios si a murit la scurt timp dupa.

Devastata, Dani a lansat un material solo tulburator, intitulat Time Flies, urmat de un alt album la fel de melancolic, Roots & Wings.

Dupa o perioada in care a studiat psihanaliza, psihologia si literatura, inscriindu-se chiar si la universitate, Dani Klein s-a reintors la muzica. In 1999 a lansat Purple Prose, urmat de The Promise (2004), care continea hiturile Je l’aime, Je l’aime si Don’t Deny.

In 2006 a fost lansat cel mai important album al trupei, The Ultimate Collection. Discul recompunea istoria trupei belgiene.

Discografie Vaya Con Dios: Vaya Con Dios (1988), Night Owls (1990), Time Flies (1992), Roots & Roots (1995), The Best Of (1996), What's A Woman: The Blue Sides Of Vaya Con Dios (1998), The Promise (2004), The Ultimate Collection (2006).

Vaya con Dios va sustine ultimul concert din actualul turneu in Bucuresti, dupa doua reprezentatii in Angola, urmand ca dupa concertul de la Sala Palatului sa se retraga pentru a finaliza proiectul noului album. Materialul este aproape finalizat si va fi lansat pe piata la sfarsitul lunii octombrie, cel tarziu inceputul lunii noiembrie. In prezent, piesele de pe album se afla in studiourile Translab din Paris, la masterizat. Discul, care nu are inca un titlu, va fi primul material in limba franceza al formatiei.

Formatia a mai concertat in Romania la Festivalul Cerbul de Aur (1996) si la Festivalul Callatis (2006).

Biletele pentru concertul Vaya Con Dios de pe 13 octombrie costa 80 RON, 100 RON, 140 RON sau 180 RON, in functie de categorie. Tichetele pot fi achizitionate prin intermediul site-urilor www.ticketpoint.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro, www.eventim.ro, precum si la casa de bilete a Salii Palatului, in reteaua magazinelor Diverta din Bucuresti si din tara si in punctele de vanzare Eventim din reteaua magazinelor Germanos, Vodafone si Carturesti din toata tara.

Biletele pot fi achizitionate si in trei rate lunare, doar prin Card Avantaj, in urmatoarele locuri: Diverta Unirii, Diverta Magheru, Diverta Mall Vitan, Diverta Plaza Romania si la sediul Eventim din strada Magura Vulturilor, nr 34.

Vezi aici site-ul trupei si pagina de myspace.

Parteneri: STASO Protect, Media Image, Comunicatedepresa.ro, Publicis Romania, Innercity.

Parteneri media: Magic, Sapte Seri, Jurnalul National, Tango, On Move Media, News Outdoor, Apropo.ro, Muzicabuna.ro, Anyplace.ro, Hotnews.ro, Port.ro, Iconcert.ro.

Evenimentul este organizat de Events.